avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare precontract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare precontract de vanzare-cumparare

Buna seara.As dori sa stiu ce inseamna intabularea precontractului de vanzare-cumparare in cartea funciara,care sunt avantajele pt mine in calitate de promitent-cumparator si daca taxele pt o astfel de intabulare se platesc separat sau se scad din taxele finale ale contractului de vanzare/cumparare.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 01:23, 10 Septembrie 2008
Avantajul consta , in primul rand, in faptul ca, daca se noteaza in cartea funciara promisiunea de vanzare, precontractul dobandeste data certa.Inscrierea notificarii este opozabila fata de terti- deci vanzatorul nu mai poate incheia - legal-antecontract si cu alt promitent cumparator.Orice inscriere la cartea funciara se plateste atunci cand se efectueaza.Depinde cum v-ati inteles prin clauzele antecontractului, cine plateste intabularea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)
Radiere din cartea funciara !!! gcg 1974 gcg 1974 Salut, Am o intrebare legata de un precontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Eu sunt vanzatorul. Cumparatorul m-a sunat cu trei zile inainte de ... (vezi toată discuția)
Antecontractul de vanzare cumparare Gabriela Negrut Gabriela Negrut antecontractul de vanzare cumparare trebuie inscris la cartea funciara? (vezi toată discuția)