avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontractul de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontractul de vanzare cumparare

antecontractul de vanzare cumparare trebuie inscris la cartea funciara?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Negrut , Consultant resurse umane 22:45, 23 Octombrie 2008
Antecontractul este doar o promisiune de vanzare cumparare incheiata intre parti. Poate produce efecte in functie de clauzele stipulate potrivit normelor moralitatii si legalitatii. Antecontractul nu trebuie obligatoriu inregistrat in CF, se recomanda inscrierea contractului propriu-zis. C.F se intocmeste in mod distinct pentru fiecare imobil si cuprinde mentiuni despre toate actele translative sau constitutive de drepturi in privinta imobilului respectiv.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2008
martial law, utilizator
Antecontractul de vanzare-cumpărare se poate nota în cartea funciara pentru opozabilitate faţă de terţi.
daca si numai daca promitentul vanzator este si proprietar tabular
ce inseamna proprietar tabular?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a inregistra un imobil - casa si teren in carte funciara Gigel Vieru Gigel Vieru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune! Intr-o cerere prin care se solicita emiterea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare ... (vezi toată discuția)
Antecontractul de vanzare-cumparare si sechestrul asigurator DanyD DanyD Este posibil in cazul in care am incheiat un antecontract de v-c (si am platit aproape toata suma!) sa cer instantei instituirea unui sechestru asigurator, ... (vezi toată discuția)