avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna

buna seara
am si eu o problema....
In dimineata zile de 24 sept 2011 in parcarea din fata blocului meu a luat foc un autoturism din cauza unui scurt electric...din cauza incendiului foarte mare focul s-a propagat si la autovehiculul meu parcat in fata blocului.
Proprietarul masinii de la care a pornit incendiul mi-a dat RCA-ul sau ptr a-mi repara masina care a ars in proportie de 60-70 % aceasta devenind imposibil de reparat.
Astept raspunsul asigurarilor cu dauna care mi se cuvine,dar daca aceasta dauna nu imi acopera prejudiciul estimat de maine pe cine trebuie sa actionez in instanta?..asigurarile sau pe proprietarul masinii de la care a izbucnit incendiul?
Procesele verbale ale politiei si pompierilor cat si declaratiile martorilor si ale proprietarului vehiculului incendiat arata clar cauza incendiului.
Precizez ca masina mea are 9 ani iar banii de la asgurari nu vor acoperii prejudiciul meu.
In caz ca va dura foarte mult pot cere daune materiale ptr zilele in care nu am putut sa ma folosesc de masina,tinand cont ca am si un credit la banca ptr aceasta masina,si cui va trebui sa cer aceste daune?
Va multumesc anticipat....
Eduard
Cel mai recent răspuns: kit13 , utilizator 17:54, 14 Octombrie 2011
prejudiciul se calculeaza la valoarea masinii si nu raportat la creditul pe care l-ati contractat ptr achizia masinii. Daca banii primiti de la sigurator vor fi conform evaluarii facute in cadrul normelor aplicabile atunci nu mai aveti ce prejudiciu sa obtineti de la vinovat. Atit timp cit are RCA valabil, este exonerat de orice raspundere fata de dvs, asiguratorul va plati daunele.
multumesc....prob este ca masina am achizitionat-o anul trecut pe 15.oct...asigurarea nu o va evalua la mai mult de 2000 de euro pretul achizitiei fiind de 3700 euro....asiguratorul mi-a spus asta ne oficial...
Daca ati cumparat masina cu credit de la banca, in mod obligatoriu aveti si o polita CASCO asa cum pretind bancile pentru credite auto.In acest caz, nu va faceti probleme, asiguratorii se vor deconta intre ei (CASCO de la RCA) iar creditul va fi acoperit
problema este ca am facut creditul pentru nevoi personale...
cel de la asigurari a facut o cerere scrisa catre politie ca sa i se permita accesul in institutie ca sa poata fotografia masinile,precizez ca ambele masini sunt in curtea politiei....am fost eu pesonal la politie si mi s-a spus ca inca se cerceteaza cauza incendiului "scurt circuit sau incendiere" la Tuareg si abia apoi vor putea sa permita accesul celui de la sigurari.Legal cum pot grabi lucrurile deja sunt de 3 saptamani fara masina si nu mi se pare deloc ok...ce trebuie sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pagubelor prin rca dimitrie.sir dimitrie.sir Daca unei persoane i-a fost arsa masina (intentionat) in parcare, si bineinteles, prin norocul ce ma caracterizeaza, aveam masina parcata langa, asigurarea lui ... (vezi toată discuția)
Accident, despagubiri ulterioare? 25072007 25072007 Buna, din pacate ma framanta o problema. un membru al familiei mele a fost autorul (conform politiei) a unui accident rutier soldat cu decesul ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul refuza plata daunelor desi am casco tedy72 tedy72 Buna. Lucrez intr-o multinationala si in febr.2014 am facut un accident (fara victime) cu alta masina din compania noastra. Masina din fata a oprit brusc pe ... (vezi toată discuția)