avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TAXARE INVERSA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TAXARE INVERSA

S.R.L. cumpara grau pentru panificatie,Societatea este platitoare de TVA.Daca poate cineva sa-mi spuna cum fac inregistrarea in contabilitate avand in vedere ca se aplica taxarea inversa.Dar in decontul TVA la ce randuri trebuie trecuta aceasta
operatiune.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluca constantinescu , utilizator 09:38, 30 Septembrie 2011
Cumparatorul aplica 24% la valoarea facturii si face in contabilitate urmatoarea nota contabila 4426=4427.
In decontul de TVA se trece astfel:- 4427 se trece la randul 12( baza si TVA)
- 4426 la randul 21 adica se aduna la celelalte achizitii din luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxarea inversa la cereale - la ce rand din decontul tva ? Kolea41 Kolea41 buna ziua, am o intrebare legata de modul in care se completeaza decontul TVA -practic ,la ce rand se trece operatiunea de vanzare cereale catre alti ... (vezi toată discuția)
Decont tva Renata70 Renata70 Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu o informatie in legatura cu completarea decontului de TVA 300. Este vorba de o societate care are achizitii ... (vezi toată discuția)
Tva la import de servicii extracomunitare boda_meli boda_meli Buna, Intrebarea mea este, cum se inregistreaza TVA-ul aferent serviciului achizitionat de la o firma din afara UE! Am preluat contabilitatea unei firme de ... (vezi toată discuția)