avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dreptul la somaj

In luna mai am angajat pentru perioada determinata cateva persoane care au venit din somaj( precizez ca aveau somaj pana in luna septembrie 2011).Prima data i-am angajat pentru o luna, pe urma am facut act aditional pana la 30.10.2011.Daca nu le prelungesc contractul aceste persoane mai beneficiaza de somaj?
Cel mai recent răspuns: raluca constantinescu , utilizator 11:56, 30 Septembrie 2011
Da, vor merge cu somajul in continuare pe perioada ramasa in plata.
Dumneavoastra pe perioada/perioadele de cim per.determinata ati suspendat somajul de la plata.
In momentul in care s-au angajat (luna mai) ar fi trebuit sa faca susupendare de somaj.Daca raporturile de munca vor inceta acestia se pot duce la AJOFM sa solicite reluarea in plata a somajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa contract pe perioada determinata ContSters85367 ContSters85367 Buna ziua, Inainte sa ma angajez cu contract pe perioada determinata (initial o luna si apoi prelungit cu act aditional pe 3 luni), eram in somaj. Mai am ... (vezi toată discuția)
Intrerupere somaj ochio ochio o persoana a venit din somaj la interviu pt angajare si a fost acceptat. pt a intrerupe somajul ,ii trebuie o adeverinta de la firma ca a fost angajat cu CIM ... (vezi toată discuția)
Somaj irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Din somaj am fost angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata la o firma. Stiu ca trebuie sa duc contractul de munca la AJOFM si se va ... (vezi toată discuția)