avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... obtinerea inceperii urmarii penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

obtinerea inceperii urmarii penale

In afara banilor trimisi pt cheltuilei, in timpul casatoriei i-am trimis fostei sotii bani sa cumpere doua imobile. Le-a cumparat dar le-a pus pe numele a doua rude, nu pe al sau (ca sa nu fie bunuri comune cu mine si sa nu se imparta la partaj) si apoi s-a divortat. Intors in Ro am descoperit inselaciunea si am propus o solutie rezonabila - 50% pt fiecare. Fosta sotie nu este de acord. Vrea ambele imobilele pt ea (copii se afla cu mine). Am depus o plangere penala pt inselaciune. Unori martori li s-au luat declaratii superficiale, altii nu au fost audiati si nu s-au analizat toate inscrisurile depuse de mine. Procurorului a inteles gresit desfasurarea actiunii, a dictat rezolutie de neincepere a urmaririi penale si a recomandat actiune civila (bazata pe art 35 C. fam. - folosirea banilor trimisi). Nemultumit, am facut petitie la procurorul sef, dar acesta nu a raspuns in termen legal. Am depus petitia la judecatorie. Peste 3 saptamani se va judeca si am nevoie de un avocat din Iasi, specializat in asa ceva, care sa sustina cauza in instanta cu succes si sa obtina inceperea urmarii penale, s-au chiar inceperea procesului penal (daca judecatorul va considera ca exista suficiente probe).
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
ulises10, utilizator
Cel mai recent răspuns: ulises10 , utilizator 19:16, 4 Octombrie 2011
am dovezi de trimiterea banilor pt cumpararea imobilelor. dar a cumparat imobilele pe numele rudelor pt a evita sa fie bun comun. s-a divortat si dupa aceea a trecut unul din imobile pe numele sau ca bun propriu. celalalt imobil este inca pe numele rudei, cu care stiu ca a facut un act privat (dar nu pot dovedi acest lucru) unde este prevazut ca in viitor sa-l treaca si pe acesta pe numele ei.
in aceste conditii cum pot face partajul?
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
ulises10, utilizator
cu ocazia deschiderii partajului am descoperit inselaciunea. nu ar trebui ca imobilele sa se intoarca pe numele ei (bun comun) mai intai pt a le putea partaja?
In partaj nu ar trebui sa va intereseze imobilele, in momentul in care i-ati trimis banii si aveti dovada, inseamna ca banii sunt bun comun si trebuie sa va inapoieze o parte din suma. Cum a cheltuit sotia sumele este strict problema doamnei. Daca nu are cum sa va inapoieze 50% din banii trimisi atunci se va intelege cu rudele sa vanda imobilele si sa va dea banii.
desigur ca doamnei i-ar convine asa solutie. sa inapoieze 50% adica 7500€. dar d-voastra vi se pare corecta solutia? mie nu. ea ramane cu doua imobile in valoare totala de 80.000€ platind 7.500€. din moment ce banii i-a primit pt a cumpara imobilele, bun comun in timpul casatoriei, nu ar fi mai corect sa se imparta cele 80.000€? raspundeti va rog.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
ulises10, utilizator
Nu am spus nimic de nicio suma exacta, m-am referit la jumatate din intreaga suma trimisa de dvs, nu am de unde sa stiu care este intreaga suma.

Alte discuții în legătură

Furt intre soti? cuziamusia cuziamusia Unul dintre soti aflat in strainatate ii trimte celuilalt sot aflat in Romania, o anume suma de bani pt ca acesta sa cumpere doua imobile in devalmasie. Dar ... (vezi toată discuția)
Simulatie, inselaciune, cum se poate proceda? ContSters101235 ContSters101235 In urmatoarea situatie putem vorbi de inselaciune s-au simulatie? Care este modalitatea mai potrivita de a actua? Sotul, aflat in strainatate, ii trimite a Y ... (vezi toată discuția)
Partaj cuziamusia cuziamusia Acum 10 ani lucram (legal) in strainatate si i-am trimis sotiei (prin banca) 15 mii euro cu scopul sa cumpere doua imobile (pe numele ei, deci bunuri comune). ... (vezi toată discuția)