avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs

Buna ziua. Am trecut printr-un divort urmat de partajul casei pe care am avut-o impreuna, casa construita printr-un credit. Prima instanta a dispus :
- casa nu poate fi partajata, asa ca mi-a fost incredintata
- creditul la banca mi-a fost incredintat
- m-a obligat sa-i platesc fostei sotii jumatate din valoarea casei
- pe a a obligat-o sa-mi plateasca jumatate din valoarea creditului
- sumele se compenseaza, ea trebuie sa-mi plateasca diferenta de 5 000 lei.
A facut recurs dar se intarzie cu solutia. Doua saptamani la rand s-a amanat. Sa fie oare probleme? Este gresita hotararea primei instante? Nu asa se procedeaza : se imparte atat activul cat si pasivul familiei?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:25, 30 Septembrie 2011
in speta, instanta poate amana pronuntarea de mai multe ori. se obisnuieste.rezultatul depinde de probele administrate in speta si...convingerea judecatorului
Doamnule, nu avem cum sa stim pe ce s-a bazat hotararea pe care ati primit-o. Fara sa vedem dosarul, nu se poate formula o opinie. Asteptati cu rabdare hotararea din recurs.

ps Sa stiti ca desi Instanta a hotarat ca debitul fata de banca va revine dvs, fata de banca sotia ramane in continuare datoare daca banca nu e de acord sa renunte la calitatea de debitor a doamnei.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
ContSters214341, utilizator
Multumesc pentru raspuns, dar as vrea sa stiu daca asa se obisnuieste in asemenea cazuri de partaj. Nu am inteles de ce a facut recurs si mai ales de ce s-a aprobat recursul. Cred ca prima instanta a luat decizia buna, sau poate sunt subiectiv.
Jocandi Causa a scris:

Doamnule, nu avem cum sa stiu pe ce s-a bazat hotararea pe care ati primit-o. Fara sa vedem dosarul, nu se poate formula o opinie. Asteptati cu rabdare hotararea din recurs.

ps Sa stiti ca desi Instanta a hotarat ca debitul fata de banca va revine dvs, fata de banca sotia ramane in continuare datoare daca banca nu e de acord sa renunte la calitatea de debitor a doamnei.

Probleme cu banca nu cred ca vor fi, evental voi aduce un alt coplatitor. mai am 6 ani de credit
Judecatoriii sunt inamovibili.asa cum spune si colegul, nimeni nu va poate explica de ce s-a dat hotararea cum s-a dat decat daca se consulta dosarul. Asteptati sa se redacteze si motivarea Hotararii de recurs si faceti o cerere sa faceti o copie la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dupa partaj catalucan catalucan Buna ziua. Impreuna cu fosta sotie am dobandit o casa in urma unui credit de nevoi personale. Dupa divort, in urma unui proces de partaj, instanta a hotarat ca ... (vezi toată discuția)
Cum se ataca o hotarare judecatoreasca intr-un recurs mary_nyk mary_nyk Buna ziua, In mai 2008 sotia mea a intentat actiune de divort, actiune care s-a incheiat in septembrie 2008. A urmat apoi procesul de partaj avand ca ... (vezi toată discuția)
Divort, credit, casa AndreiZa AndreiZa Buna ziua, as dori propuneri de solutionare a urmatorului caz : Am impreuna cu sotia o bucata de pamant pe care l-am cumparat de la parintii mei dupa ... (vezi toată discuția)