avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anulare proces verbal pentru masurile impuse?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anulare proces verbal pentru masurile impuse?

Pe scurt: restante salariale de la firma X si restante salariale de la firma y-unde am lucrat ulterior, apartinand aceluiasi individ.ITM sesizata, face control la firma Y, individul declara pe propria raspundere ca nu are cunostiinta de firma X, aceasta in prezent nu mai are sediu sau activitate;proces verbal de sanctiune si masuri impuse pentru achitarea restantelor salariale.Contestatie pe motiv ca suma solicitata de mine la ITM reprezinta restantele pentru X+Y.Ce se intampla acum? Anularea in totalitate a masurilor impuse sau judecatoarea poate stabili masurile impuse la valoarea celor de la firma Y urmand ca pentru cele de la firma X sa ma judec separat?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 19:08, 11 Septembrie 2008
Atunci e bine,imi era teama sa nu fi scris ITM vreo suma in procesul verbal sau in masurile obligatorii impuse si sa anuleze instanta totul pe motiv ca i se imputa unei societati restantele salariale ale celeilalte- am vazut ca avocatul lui pe asta mergea, dar probabil ca doar incearca sa reduca suma. Va multumesc.Dar el poate intra ca petent pe numele lui si nu al societatii fiind vorba de o plangere contraventionala?
Nu are nici o legatura judecarea contestatiei procesului verbal intocmit de catre ITM in care probabil ca se aplica o santiune angajatorului pe care acesta o contesta cu obligarea angajatorului la plata sanctiunii. Procesul verbal poate fi anulat din multe motive care pot avea sau nu legatura cu suma pe care doriti sa o recuperati de la angajator.
Respingerea contestatie va poate ajuta in cazul in care in acesta se precizeaza o anumita data la pana la care sa va fie platit acest salariu restant ca masura data de ITM.
Instanta va judeca numai cu privire la contestatia depusa de angajtor.
Pentru plata acestor salarii obtinuta prin hotarare judecatoreasca trebuie sa inaintati dvs. o chemare in judecata a angajtorului. Atunci instanta va judeca cu privire la drepturile dvs. salariale.
In acest caz este necesar sa faceti 2 cereri de chemare in judecata pentru cele 2 societati nu veti primi salariile doar de la o singura societate chiar daca ea a partinut aceluias patron. Sigur ca acesta va declara ca nu are cunostinta de societatea abandonata prin care a creat datorii la stat si pe care a vandut-o sau la care nu figura ca patron, o practica larga in special printre patronii straini.
Pentru a arata ca actualul patron a avut o legatura cu vechea societate un act in care apare acesta ca reprezentant, ca actionar sau administarator ar fi util, de ex: o fisa fiscala semnata de acesta, o adeverinta sau alt act scris prin care sa facti dovada ca patronul a dat o declaratie mincinoasa cu privire la afirmatia ca nu are cunostinta de societatea de care vorbiti.
Am putut sa dovedesc falsul si cu inscrisuri si cu martori; i-am facut plangere penala pentru inselaciune si fals in declaratii- nu am intrat in instanta cu societatile pentru ca le schimba ca pe ciorapi,si m-am gandit sa n-o declare insolvabila la sfarsitul procesului.Dosarul se afla inca in cercetare penala. Pot sa mai intru in acelasi timp si pe civil cu el pentru restante salariale?Desi in procesul care il are el cu itm am fost chemata doar ca martor,am probat cu inscrisuri faptul ca a lucrat pe prima societate; dar nu vad sa ajute prea mult de vreme ce e o plangere contraventionala primita la a doua societate.Au fost insa doua lucruri care m-au pus pe ganduri- am fost audiata despre ambele societati -judecatoarea a insistat pe prima societate,la a doua situatia fiind foarte clara nu a interesat-o decat afirmatia mea ca s-a incheiat contract de munca (am declarat ca am facut contracte de munca pe ambele societati- nedepuse de el la itm);apoi judecatoare- o dulceata de femeie dar cam moale, a clatinat din cap si a deschis bratele a neputinta,uitandu-se prin dosar si apoi peste declaratiile mele.Ori stie ca am dreptate,dar e dezamagita ca nu-mi poate face dreptate decat pe o societate,in ciuda probelor,ori...mai rau.Inainte sa ies din sala avocatul lui spunea ca" sa vedem poate gasim un contract,pt ca altfel soc Y trebuie sa plateasca pentru soc X".Ea a zis "da,intr-adevar" si i-a dat un nou termen pentru suplimentare de probe.N-are ce contract sa aduca, avocatul stie ca nu a fost depus dar trage de timp...
In adresa pe care mi-a trimis-o itm imi spunea doar ca i-a fost aplicata sactiune de 1500 lei si masuri obligatorii pana la data de...
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2008
nitmar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare hotarare judecatoreasca nitmar nitmar Pe scurt: am facut plangere la itm pentru restante salariale, itm a aplicat societatii amenda si i-a obligat la plata restantelor, patronul a contestat in ... (vezi toată discuția)
Copie hotarare judecatoreasca nitmar nitmar cum pot obtine o copie dupa o hotarare judecatoreasca in care sunt parte interesata fara a fi fost parte in proces- decat ca martor (pentru restante ... (vezi toată discuția)
Amenda itm ramolex ramolex buna seara. ma confrunt cu urmatoarea situatie: o fabricuta de paine are nevoie de un angajat si pe cale de consecinta publica un anunt in ziar. in ... (vezi toată discuția)