avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... executare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

executare hotarare judecatoreasca

Pe scurt: am facut plangere la itm pentru restante salariale, itm a aplicat societatii amenda si i-a obligat la plata restantelor, patronul a contestat in instanta procesul verbal si a pierdut. A expirat termenul in care putea face recurs. Care sunt pasii urmatori? Trebuie sa astept sa actioneze itm sau trebuie sa intervin eu pentru recuperarea banilor? In calitate de parte vatamata care a initiat plangerea si martor in proces pot solicita o copie dupa hotararea judecatoreasca, sa o investesc cu titlu executoriu si sa apelez la un executor judecatoresc? Cum actioneaza itm in asemenea cazuri?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 15:40, 23 Aprilie 2009
Nu puteti pune in executare o asemenea hotarire, in dispozitiv nu a fost oblugata angajatorul sa va restituie sumele pretinse. Trebuie sa formulati o cerere in condtiile art. 281 din Codul muncii la tribunal pentru drepturile salariale restante si sa va folisti ca proba de dosarul de care faceti vorbire
adica un alt proces? atunci acest proces ce rost a avut? individul a contestat procesul verbal de contraventie ce includea si obligatia de plata a restantelor salariale si a pierdut. Pot macar sa fac cerere la judecatorie pentru a obtine o copie dupa hotarare? ITM ce face,de regula, dupa ce castiga procesul?
primul proces a avut ca obiect anularea procesului verbal de constatare a contraventiei si banuiesc anularea amenzii aplicate . intrucat angajatorul a pierdut , este obligat sa aduca la indeplinire prevederile procesului -verbal intocmit de itm - respctiv sa acite amenda si sa plateasca salariile restante
itm -ul poate investi hotararea cu formula executorie si sa ceara executarea silita a amenzii
in ceea ce [riveste achitarea salariilor va face un control si va vedea daca au fost respectate dispozitiile .....
in ceea ce va priveste pt a obtine salariile restante trebuie s va adresati instantei de judecata - tribunal
~ Conținut șters la cerere ~
voi face si o adresa itm-ului;dar ma gandeam sa merg pe art. 277 din codul muncii;"Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda".Astfel, sa solicit instantei, in calitate de parte interesata, eliberarea unei copii dupa hotararea judecatoreasca, dupa care sa-i trimit individului o cerere de executare.Daca nu-mi raspunde in 15 zile...asta e,din nou la tribunal.Credeti ca o solutie buna, cel putin de moment? Judecatoarea ar putea sa-mi refuze eliberarea hotararii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie hotarare judecatoreasca nitmar nitmar cum pot obtine o copie dupa o hotarare judecatoreasca in care sunt parte interesata fara a fi fost parte in proces- decat ca martor (pentru restante ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!!! devly devly Am trimis cerere cu copie xerox -hotarare judecatoreasca irevocabila pentru plata drepturilor salariale , a trecut termenul de 15 zile si dupa multe telefoane ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez amenda platita in 48 de ore daca am castigat plangerea contraventionala? ddianna ddianna Daca platesc amenda in 48 de ore, fac contestatie la procesul verbal de constatare a contraventiei, castig, imi pot recupera banii?Cum? Va multumesc! (vezi toată discuția)