Am trimis cerere cu copie xerox -hotarare judecatoreasca irevocabila pentru plata drepturilor salariale , a trecut termenul de 15 zile si dupa multe telefoane . am fost informata verbal ca nu primesc nimic pana nu trimit hotararea in original . Intrebarea mea . nu ar fi trebuit sa primesc un raspuns macar la cererea facuta cu copie xerox?, chiar trebuie trimisa in original hotararea desi firma o poate avea fiind parte in proces ?Ce ar trebui sa fac ?multumesc anticipat
Parerea mea e ca vrea sa va mai plimbe pana va da banii. Asteptati un raspuns de la un jurist pentru ca mi se pare ceva de nesuportat sa ai o hotarare judecatoreasca favorabila si sa nu poti sa beneficieazi de ea.
Puteti apela la un executor judecatoresc dar va costa ceva, depinde si ce suma aveti de recuperat.
Multumesc pentru raspuns . hotararea este timbrata eu am trimis copie xerox, si la telefoanele mele . au raspuns verbal ca asteapta departamentul juridic hotararea in original pt a trimite dosarul spre plata , este vb de o mare societate si sincer nu inteleg cum de am atatea probleme ..sincer nu stiu exact ce sa fac .. termenul a trecut .. acum vor originalul la hotarare ..nu stiu daca sa il trimit sau nu ... Astept un raspuns va rog din suflet ..
.... impreuna cu o foaie A4 in cuprinsul careia le reamintiti ca:
Art. 277. - Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă. (Codul Muncii).