avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare cim?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare cim?!

va rog daca se poate un raspuns!
daca in cim este prevazut un program de lucru "in ture" si exista deja un grafic de lucru in acest sens pe luna in curs poate seful de compartiment sa decida, fara a motiva, modificarea graficului de lucru in sensul ca" de azi vii sch2 si nu mai faci sch 3"? nu inseamna o modificare a cim?
in concret :am fost ieri sch 3(-22h-06h) si la ora 7h 30 am fost sunat sa ma prezint la servici sch 2 adica la ora 14.
va rog un raspuns in timp util daca se poate...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:03, 15 Septembrie 2008
Problema dvs. este o chestiune de ordin intern care nu modifica CIM. Este vorba de necesitatile de ordin productiv. Ar fi bine insa ca aceste schimbari de tura sa se anunte din timp.
multumesc.avand in vedere ca faptul ca nu voi mai face in shimburi imi va produce o modificare in minus a veniturilor salariale si ca ceasta decizie e motivata ca o sanctiune disciplinara si nu are legatura cu productivitatea(lucrez ca electrician intr-un spital) nu trebuie motivata?nu pot incerca in nici un mod schimbarea acestei decizii?
Daca e sanctiune disciplinara (!?) ea trebuia cercetata in prealabil, dvs. trebuia sa fiti instiintat despre ce abatere disciplinara ati avut. Cred ca este o ipoteza a dvs. ca ar fi o sanctiune. Necazul dvs este ca nu mai primiti sporul de ore de noapte. S-ar putea ca spitalul sa nu mai aiba nevoie de electrician in sch.3.
Cred ca ar fi bine sa discutati cu conducerea spitalului si seful dvs. direct (sau/si cu sindicatul) si sa vedeti despre ce e vorba si poate se revine la situatia care va convine.
imi cer scuze ca nu am fost mai explicit. in mod normal lucram in ture sch 1 ,2, 3 pe baza unui grafic de lucru aprobat de conducerea de compartiment la inceputul lunii. doar mie mi s-a comunicat ca nu voi mai face sch 3 datorita faptului ca nu am respectat o dispozitie scrisa in caietul de raport(aceea de a face curatenie intr-un loc care nu este locul meu de munca.si nu am refuzat ci am solicitat in scris sa mi se dea materiale de curatenie-matura teu carpe-)deci e motivata verbal ca o masura disciplinara
de altfel din punctul meu de vedere este vorba despre incalcarea unor drepturi fundamentale stipulate in codul muncii :dreptul la egalitatea de sansa si tratament si dreptul la demnitate in munca

Alte discuții în legătură

Incercare concediere abuziva elenajaad elenajaad Buna ziua! In luna nov2008 am primit de la angajator oferta de desfacerea cim cu acordul partilor in sch 1 sal compensatoriu. Am refuzat. Nu pot desfiinta ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte vasianp vasianp Numele meu este V. Petru de profesie electrician medie tensiune.Serviciul meu se desfasoara in ture de trei schimburi astfel; 07.00-15.00 sch 1 15.00-23.00 ... (vezi toată discuția)
Solicit sprijin urgent ContSters23466 ContSters23466 In data de 5 martie 2010 seful mi-a comunciat ca in perioada 8 - 12 martie 2010 voi veni la munca tot schimbul 2 ca si in perioada 1 - 5 martie 2010. I-am ... (vezi toată discuția)