avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plangere penala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plangere penala

buna seara,
va rog din suflet sa ma ajutati cu un model de plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere a copiilor pe luna in curs si plata partiala pe mai multe luni , pentru ca pe net nu gasesc un model potrivit. cum ar trebui formulata ? stiu ca se depune la politie, pentru ca daca o depun la tribunal ( sau judecatorie, scuze daca formularea este gresita, dar nu prea ma pricep ), cred ca vor trimite oricum dosarul la politie pentru cercetari .
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:15, 30 Septembrie 2011
Adresativa la Parchet cu plangere "D_LE Prim Procuror.
Subsemnata... cu domociliul in ... prin prezenta plangere va rog sa dispuneti inceperea cercetarii si urmaririi penale impotriva numitului..........XY fostul sot care prin Sentinta Civila a fost obligat la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului Z C in cuantum de ....lei si, acesta abandonandu-si obligatiile, incepand cu luna ....... consider ca se face vinovat de incalcarea prevederilor dispozitiilor 503 lit. c Codului Penal . Anexez la prezenta copie dupa Sentinta Civila Nr.../...a Judecatoriei......pronuntata in Dosarul civil Nr...../.../... al Judecatoriei...""
Data si semnatura
multumesc foarte mult
Art.305 lit c) c.pen.-abandonul de familie ( 503 lit c) nu exista).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara!! viarelly viarelly cum e modelul de plangere penala pentru neplata pensiei alimentare timp de un an?? si unde o fac?? la politie sau la tribunal?? (vezi toată discuția)
Abandon de familie marilena37 marilena37 Tatl nu a mai platit copilului pensia de intretinere de doua luni, pe motiv ca nu lucreaza (a demisionat de la ultimul loc de munca) si nu primeste nici ... (vezi toată discuția)
Plangere - neplata pensiei alimentare crys_ge0 crys_ge0 Va rog sa ma ajuti si pe mine sa scriu o plangere pentru neplata pensiei alimentare.Am nevoie de un model.Am cautat pe net dar n-am gasit ce-mi trebuia. (vezi toată discuția)