avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea dupa deces

buna ziua. am si eu o intrebare legata de succesiunea dupa deces. socrul meu face 6 luni acum in octombrie de cand a decedat si tb sa ii facem succesiunea , este obligatorie?socrul meu are 2 copii, si bineinteles sotia. trebuie sa fie toti prezenti la succesiune, intrucat unul dintre copii este plecat din tara . vroiam sa va intreb daca trebuie sa vina si el la notar impreuna cu ceilalti membrii sau daca poate a faca o procura .este obligat sa ajunga in perioada aceea in tara pentru a participa ?in caz ca nu se face succesiunea ce se intampla?se baga penalitati, ceva?va multumesc ptr raspuns. o zi buna!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:40, 30 Septembrie 2011
Daca succesiunea se face pana in doi ani nu platiti impozitul de 1% pe bunurile din masa succesorala. Deschideti succesiunea la un birou notarial din raza circumscriptiei judecatoriei unde defunctul si a avut ultimul domiciliu. Mostenitorul care nu este prezent poate da procura de reprezentare la succesiune. Mostenirea se va imparti intre soacra dvs si fii dansei.
Este recomandat ca pana la implinirea celor 6 luni sa dati o declaratie de acceptare a mostenirii la un notar.
deci trebuie in 2 ani de zile, nu acum cand se fac 6 luni?dupa cat timp ne vine acasa instiintare?va multumesc frumos!!
ce instiintare doamna?
Succesiunea se deschide prin moarte! Pana in doi ani nu se plateste impozit! Este altceva! V am spus ca sa va duceti la notar....Iar colegul meu a spus ca este bine ca pana la terminarea celor 6 luni de la deces soacra dvs si fii ei sa dea o declaratie de acceptare a succesiunii.
Cel care e plecat o poate da in strainatate. Ca accepta succesiunea!
Procedura succesorala se deschide la cererea partilor interesate adica a mostenitorilor. Nu trebuie sa asteptati nimic!
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
ContSters141818, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si donatie Daniela Elisabeta Daniela Elisabeta locuiesc cu sotul si copiii in Italia de 4 ani. socrul meu a decedat in 31.12.2010. exista 3 frati mostenitori . unul este sotul meu. ceilalti 2 traiesc in ... (vezi toată discuția)
Succesiune lupascu lupascu Buna ziua, am si eu doua intrebari si sper din tot sufletul sa ma ajutati, prima intrebare: pentru a deschide succesiune in primele 6 luni de la decesul ... (vezi toată discuția)
Succesiune camelia73 camelia73 buna seara,am o nelamurire referitor la deschiderea succesiunii.Soacra mea a cumparat in 1993 un apartament ,in act este trecuta singur proprietar dar era ... (vezi toată discuția)