[b]bun găsit.
tare mi-aş dori să îmi puteţi spune ce pot face în situaţia de faţă........
sunt căsătorită , momentan, pensionată , gr.3,operată la I.O.B.
soţul meu nu contribuie cu nimic la cheltuielile curente ale casei,iar de alte cheltuieli,, medicamente ,regim, nici nu poate fi vorba.. noroc cu mama mea ....
menţionez că locuim în casa mea ,pe care eu am cumpărat-o cu banii obţinuţi din vânzarea unei case moştenită de mine prin testament în anul 2005 .
el are la rândul lui un apartament.
suntem căsătoriţi din feb.2010,după 5 ani de concubinaj.
vă scriu în speranţa unui sfat .
astăzi am aflat că a făcut un împrumut la bancă şi i-a cumpărat o maşină ,unuia dintre fii .,,soţul meu are doi băieţi de 23 şi 27 ani dintr-o căsătorie anterioară.
celui de al doilea fiu îi plăteşte din mai 2010 o rată lunară la un împrumut pe care l-a contractat ,din nou,fără ştirea mea.
v-aş fi recunoscătoare dacă aţi putea să mă sfătuiţi ce pot face în situaţia de faţă ,îl pot obliga cumva ca să contribuie şi el la cheltuielile curente,,cu alte cuvinte să se mai îngrijească şi de mine,nu numai de copii lui care oricum nu mai sunt minori.
mulţumiri.
Daca divortati, tot fara sprijin ramaneti. Mai bine vorbiti cu el sau dati-l in judecata pentru contributie la cheltuielile casei/casatoriei. Art. 325 Cod civil.
mulţumiri din nou pentru preţioasele sfaturi.
de discutat, cu soţul meu ,am discutat dar el o ţine una şi bună că trebuie să îşi ajute copii. bine ,înţeleg ,căci şi eu am doi copii la casele lor ,şi care ,acum ,când sunt la nevoie, mă ajută cum pot, dar ,cu mine cum rămâne?
asta e dilema mea din care nu ştiu ,sau poate ştiu ,cum o să ies.
în orice caz ,să fie de învăţătură şi altora ,ai grijă ce îţi doreşti căci s-ar putea să ţi se îndeplinească dorinţa şi....păţeşti ca mine.
Si credeti ca, insituatia in care il veti da in judecata pentru a fi obligat sa contribuie la cheltuielile casei, veti mai putea trai sub acelasi acoperis? Daca ar fi dupa mine: valiza si la gara..