avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... violenta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

violenta in familie

Buna seara.
intrebarea mea incepe cu o poveste.Acuma exact o saptamana a venit la mine o fata crescuta de un unchi al meu dintr-o relatie de concubinaj cerandu-mi ajutorul fiind-ca concubinul acesteia o maltrateaza,atat verbal cat si fizic.de fizic se stie cum,iar verbal prin amenintari cu moartea atat pe ea cat si pe copil si pe mama ei si restul.Binenteles ca i-am acordat acest mic ajutor si am luat-o la noi sa stea.De atunci vine mereu concubinul acesteia sub pretextul de a-si vedea copilul si face scandal si ne ameninta pe toti cu moartea,si ca ne taie gatul si altele.
Intrebarea este ce masuri se pot lua tanand cont ca e un client vechi al politiei si nu are frica,cel putin asa sustine el.
va rog daca se poate sa-mi dati un raspuns si un sfat in acelasi timp va raman recunoscator.O seara placuta va doressc.Cu stima Dorel.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:40, 6 Octombrie 2011
Fiind cum este un forum juridic, normal ce avliil a facut ros de folosirea caleile legale, dar cu tot realitatea nu inseamna doar aceste mijloace Sper ce sa rezolv probleme cu sesizare politiei, daca nu, mai sunt alte mijloace, mai mult sau mai putin tehnice juridice, dar important este ca femeia, sa simta libera de violenta barbatului si acest de "obligatia" de a face violenta, pentru ca el este destept si ceilalti nu.
In Spania femeia este foarte ocrotita.
Daca este agresata o femeie respectivul poate fi retinut de politie.
In Romania...nu...decat daca se retine o tentativa de omor sau alta infractiune grava.

Aproape ca este situatia din ipoteza cu infractiunea de insulta si calomnie ( stiti topicul...)
hm....exact ca si situatia mea,incat am fost nevoita sa imi i-au copii si sa plec cat mai departe;dar sincer cred ca ar trebui sa se rezolve ceva ...cu (bautura din romania)...fiindca atunci incepe violenta,oricat ai incerca tu sa-i faci pe plac,nimic nu-i convive...logic este un om bonlav care nu vrea sa recunoasca ca are o problema si atunci mai bine....o lege pt."betivi"pt.ai baga la "alcolicii anonimi"...de ce trebuie sa dispar eu din peisaj si nu el....care este intradevar "o problema"...numai cine a trait asa ceva...intelege ce inseamna sa fii terorizat non-stop si tu si copii...a...da,sfaturi si idei iti poate da oricine,dar sunt egale cu zero....
Va doresc numai bine! Daca sfaturile noastre, eforturile noastre de a va sustine cumva, oricat de putin sunt zero... o viata frumoasa sa aveti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot depune plangere pentru..... paun stefan paun stefan Buna Ziua! Pot depune plangere impotriva tatalui din motiv ca o bate pe mama mea ? am doar 14 ani :\"> si nu suport batai chiar daca nu sunt grave.....adica ... (vezi toată discuția)
Minoră cu un copil, sunt amenințată de fostul concubin că ne va face rău, mie și familiei mele, dacă nu îi dau bani. nu știu ce să fac ca să scap de el, vă rog să mă ajutați cu un sfat Maria3321 Maria3321 Bună seara scriu aici pt ca sunt disperata am 17 ani un copil de 3 ani ...de jumate de an muncesc ca escorta în orașul meu pt a îmi întreține copilul ! ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor / sotul nu este de acord Anda78 Anda78 Va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Sunt casatorita de 8 ani si am o fetita tot de 8 ani. De ceva timp incoace au inceput problemele ... (vezi toată discuția)