buna ziua,as dori sa aflu un raspuns avizat in cazul urmatoarei probleme juridice:
in urma cu 6 luni am convenit verbal cu o persoana sa imi plateasca ratele lunare ale unui contract ,care urma sa fie suspendat in cazul neplatii.persoana in cauza a hotarat sa plateasca pt mine acest contract deoarace urma ca ea sa il detina dupa ce imi va fi restituit o parte din suma de bani depusa de mine pana in acel moment:7000ron.astfel eu dupa ce primeam banii semnam declaratia de cesiune a contractului si ramaneam cu suma promisa.dupa 6 luni aceasta persoana nu da semne ca ar avea banii,permitandu-si sa plateasca doar rata lunara(bani care,in caz ca primesc cei 7000ron si el o sa detina contractul,ii plateste in favoarea lui,continuand astfel plata lunara).
as vrea sa stiu dacan-o sa primesc vreodata acea suma in urma careia sa cesionez contractul,daca este vreo modalitate juridica de a-mi cere banii platiti in contul ratelor.precizez ca plata se face catre banca,si a fost facuta sub numele a mai multor persoane in decursul acestui timp.
Platile fiind efectuate prin virament, in contul datoriei dvs, e f. simplu de a demonstra ca terte persoane ( care pot confirma, la randul lor, ca au platit pentru persoana X) au efectuat acele plati.
Interesant e modul dvs. de a privi problema, in loc sa aveti o discutie clara cu acea persoana, v-a si trecut prin cap ce ar fi de facut sa ramineti si cu bunul ( banuiesc ca trebuie sa fie un contract de leasing) si cu ratele platite de acea persoana, care v-a acordat toata increderea sa.
nu m-am gandit niciodata sa raman cu bunul si ratele,dar in caz ca persoana respectiva nu imi da suma promisa si se razgandeste cerandu-mi sumele lunare platite pana in momentul actual,eu n-as avea posibilitatea sa-i dau.desigur ca am discutat problema cu ea si tocmai din aceasta cauza am expus si aici varianta ca ea sa nu aiba posibilitatea sa imi dea vreodata acei bani,ci sa aibe pretentia sa imi ceara sumele platite,lucru care se stia de la bun inceput ca nu as avea cum sa le dau inapoi.