avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu legal

Buna ziua,

As dori sa stiu pentru o persoana cate zile de concediu de odihna are dreptul pe acest an in conditiile in care a lucrat pana in data de 11.06.2011, dupa care din 11.06.2011 are concediu medical pana la sfarsitul anului.
Daca concediul medical are vreo legatura cu zilele de concediu de odihna??

Va multumesc:">
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 00:11, 2 Octombrie 2011
Numarul de zile de concediu de odihna sunt stabiliti prin Contractul Individual de Munca.
Durata concediului de odihna este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Pe durata concediului medical, contractul de munca se suspenda de drept (art.50 lit.b din Codul muncii), deci, nu vi se calculeaza concediu de odihna.

talmacel a scris:

Buna ziua,

As dori sa stiu pentru o persoana cate zile de concediu de odihna are dreptul pe acest an in conditiile in care a lucrat pana in data de 11.06.2011, dupa care din 11.06.2011 are concediu medical pana la sfarsitul anului.
Daca concediul medical are vreo legatura cu zilele de concediu de odihna??

Va multumesc:">

Co se acorda doar pt. perioada efectiv lucrata intr-un an calendaristic, daca spuneti ca incepand din iunie pana la sf. anului angajatul este in incapacitate temporara de munca,inseamna ca nu lucreaza in toata acesta perioada,cim ul fiindu-i suspendat,si deci pt. perioada in care se afla in cm nu se acorda zile de co.
Asadar,angajatul va beneficia de (5/12)xnr. zile co stipulat in cim,in care 5 reprezinta nr. de luni lucrate integral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere co cu concediu medical? smeagull smeagull Buna ziua, Care este parerea dvs.: e ste legal ca durata concediului de odihna ce se acorda intr-un an sa se dimunueze proportional cu perioada de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)
Reducerea concediului de odihna dduiculescu dduiculescu Ma confrunt cu o problema. Reducerea concediului de odihna, din cauza concediului medical. Pt. a se putea realiza ac.lucru, toti interpreteaza art.140 CM care ... (vezi toată discuția)