avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

granituire

Ii rog pe cei avizati sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare: care sunt sansele de a castiga un proces in apel de granituire, tinand cont de urmatoarele aspecte:
- eu ca apelant am pierdut un proces de granituire si am facut apel, invacand motivele:
1. reclamantul nu are iesirea din starea de indiviziune asupra cotelor sale de proprietate (ci doar CVC), eu in schimb am iesit din starea de indiviziune. Cu toate acestea, instanta a dispus granituirea terenului.
2. in timpul procesului am intentat o revendicare imobiliara, deoarece consider ca o parte din terenul in discutie este folosit si de reclamant. Instanta de fond a dispus totusi granituirea, cu toate ca procesul de revendicare intentat de mine este pe rol (face obiectul unui dosar distinct de al reclamantului). In acest sens, ce se va intampla daca pierd apelul, dar castig revendicarea? Parerea mea ca ar exista doua sentinte cu dispozitive contradictorii, dar astept raspunsuri avizate.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: TRAIAN78 , utilizator 14:09, 1 Octombrie 2011
puteti solicita suspendarea judecarii apelului in granituire pana la solutionarea actiunii in revendicare.
Cred ca nu m-am facut eu inteles, dar in cazul granituirii deja s-a emis sentinta, sentinta pe care eu o atac acum prin apel....intrebarea mea era: care sunt sansele de a castiga apelul, in conditiile date?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nota timbraj teren TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, Va rog mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema: sunt apelant intr-un proces de granituire, si la primul termen instanta mi-a cerut sa depun o ... (vezi toată discuția)
Intrebare indiviziune TRAIAN78 TRAIAN78 Buna seara, In anul 2006 am cumparat un teren agricol, prin act de vanzare cumparare, pe care l-am intabulat cu titlu de vanzare cumparare, facandu-i si o ... (vezi toată discuția)
Dilema granituire TRAIAN78 TRAIAN78 Buna seara, As dori un raspuns avizat intr-o problema personala, anume daca este posibila granituirea unui teren intre mine ca proprietar iesit din ... (vezi toată discuția)