avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dezinformare sau rea vointa cu privire la preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dezinformare sau rea vointa cu privire la preaviz?

Buna ziua,

Un coleg de serviciu si-a depus demisia acum 2 saptamani, stipuland corect perioada de preaviz de 15 zile inscrisa in c.i.m. Demisia a fost inregistrata imediat. Ieri a fost ultima lui zi in firma, si, spre surprinderea lui, consilierul juridic al firmei i-a comunicat: "stii, trebuia sa faci de fapt 20 de zile lucratoare de preaviz, dar, pentru ca suntem noi draguti, lasam de la noi si poti sa pleci astazi, urmand sa-ti inchidem noi contractul de munca dupa restul de zile ramase conform perioadei de preaviz de 20 de zile lucratoare".

Conform legii si c.i.m. (si faptului ca nu exista niciun act aditional care sa specifice alta noua perioada de preaviz) mi se pare cel putin dezinformare sau rea-vointa. Am dreptate, sau are consilierul juridic dreptate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:25, 1 Octombrie 2011
Se aplica preavizul din CIM. Codul Muncii spune ca perioada maxima de preaviz este de 20 de zile.
Colegul dvs are dreptate , nu acel consilier juridic .. termenul de preaviz este cel prevazut in c.i.m. , iar durata acestuia nu poate depasi 20 de zile lucratoare pentru functiile de executie.

Nesemnand niciun act aditional la c.i.m. prin care se modifica termenul de preaviz , in acest caz termenul este cel mentionat in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz demisie miruna_albu miruna_albu Termenul de preaviz inscris intr-un contract individual de munca anterior modificarii Codului Muncii este aplicabil in noile conditii sau se modifica automat ... (vezi toată discuția)
Preaviz leuca_luminita leuca_luminita In contractul individual de munca incheiat in 2010 este prevazuta o perioada de preaviz in cazul demisiei de 15 zile calendaristice. In contractul colectiv la ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca cu preaviz Voicu_Andreea Voicu_Andreea In anul 2010 m-am angajat la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu 4 ore/zi. Conform contractului de munca semnat in 2010 perioada de ... (vezi toată discuția)