avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare generala extraordinara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare generala extraordinara

Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati :
Astazi a avut loc Adunarea generala extraordinara la blocul din care fac parte. Inainte de aceasta adunare se adunasera 25 de semnaturi dintr-un total de 100 posibile. A fost intocmit si un convocator care avea atasat aceste 25 de semnaturi, a fost afisat din timp in fiecare scara, cuprindea si o ordine de zi cu subiectele ce urmau sa fie dezbatute. Singura "problema" a fost ca acest convocator nu avea nicio stampila. Stampila asociatiei nu avea cum sa o aibe pt ca presedintele nu a vrut stampileze considerand adunarea ilegala. La sedinta de azi s-au prezentat doar 13 persoane. Se poate face adunare generala extraordinara reconvocata daca la adunarea de azi nu s-au prezentat 20% din locatari, dar tabeleul aferent convocatorului contine 25 de semnaturi??
Aceasta adunare s-a facut pt a se scoate in evidenta neregulilie comise de administrator si presedinte si inlocuirea lor (probleme ce apar pe convocator).
A fost legala aceasta adunare in conditiile in care convocatorul nu avea nicio stampila? Car sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam in continuare?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:05, 7 Octombrie 2011
Da, puteti sa va folositi de aceasta adresa care oglindeste reaua credinta a presedintelui fata de doleantele locatarilor, precum si faptul ca nu cunoaste legea pe care este obligat sa o cunoasca.
Iata ce scrie in legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 23. - (1) Dupa adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari va avea loc cel putin o data pe an, in primul trimestru, o adunare generala a proprietarilor membri ai asociatiei. Responsabilitatea cu privire la neconvocarea a cel putin unei adunari generale a proprietarilor apartine membrilor comitetului executiv, inclusiv presedintelui asociatiei de proprietari.
............
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
(5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale. Ordinea de zi anuntata se poate completa prin hotarare a adunarii generale.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
elga50, moderator
Buna seara,

Daca se poate un sfat mi ar prinde foarte bine :
daca pe convocator apar datale de identificare ale asociatiei in cadrul careia se tine sedinta, acest lucuru poate fi considerat ilegal, avand in vedere ca acest convocator nu are stampila asociatiei fiind adunare generala extraordinara cu comitet de initiativa?
Chiar este indicat sa aveti aceste date de identificare, ca doar n-o desfasurati in ilegalitate, dar si pentru ca poate avea urmari in schimbari de substanta in asociatia dv..
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ag asociatii proprietari ContSters206845 ContSters206845 La AG reconvocata este obligatorie pe langa afisarea la avizier a convocarii si tabelul nominal cu semnaturi ? In legea 230,nu se specifica acest lucru,iar ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala reconvocata tomasso tomasso Tabelul convocator este obligatoriu la Ad. gen. reconvocata, chiar daca a fost afisata convocarea si exista tabelul de prezenta ? Ce primeaza tabelul ... (vezi toată discuția)
Tabel convocator cu 20% Frizeru Frizeru As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a ... (vezi toată discuția)