avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Motivare absurda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Motivare absurda

Va salut,
Cum apreciati ca instanta de fond,printre alte argumentari pe care inteleg sa le critic in apel,a admis o cerere de revendicare imobiliara,printre altele pentru motivul ca:"CEDO a atras atentia ca Fondul Proprietatea nu functioneaza si ca acordarea despagubirilor in echivalent se prelungesc sine die,deci se impune retrocedarea in natura a imobilului intrucat fostii chiriasi deveniti proprietari au acces la justitie,putand actiona in judecata Ministerul Finantelor si obtine mai repede plata compensatorie pentru imobilul cumparat de la stat pe care l-au pierdut in instanta"
Oare cum o fi ajuns judecatoarea la aceasta concluzie,ca intr-un stat unde institutiile nu prea functioneaza,varianta cu actionarea in judecata a Ministerului Finantelor de catre fostii chiriasi deveniti proprietari(si care si-au pierdut in final casele) ar da asa rezultate spectaculoase?
Nu considerati ca si aceasta motivare schioapa si subiectiva a hotararii poate sa constituie un punct vulnerabil care poate si merita sa fie atacat in motivarea apelului formulat impotriva respectivei hotarari?
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 18:44, 2 Octombrie 2011
Dvs ati cumparat o parte din imobil in baza legii 112/1995 sau aveti statutul de chiriasi ,pentru ca problema se pune diferit pentru fiecare varianta.
Daca s-a invocat o jurisprudenta CEDO analizati insasi hotararea CEDO si motivati recursul in raport de ceea ce considerati ca este gresit in hotararea pronuntata de instanta nationala.
Daca instanta nu a inteles bine hotararea CEDO inseamna ca motivarea este gresita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am cumparat imobilul cu respecarea legislatiei in vigoare,respectiv avizul oficiului juridic al ICRAL Herastrau.La data cumpararii nu era inregistrat nici un litigiu,reclamantii pornind actiunea de revendicare in justitie dupa doi ani dupa ce l-am cumparat.Initial au cerut anularea titlului meu de proprietate,si au pierdut in fata a 7 instante(sapte)pe parcusul a 9 ani de judecata. In 2008 au introdus o noua actiune,cerand de asta data compararea titlurilor de proprietate. Cu toate ca reclamantii nu au putut proba ca ar fi construit vreodata un imobil(adresele ICRAL sunt ambigue si contradictorii),si de asemenea pofida expertizei tehnice care stabileste ca reclamantii detineau un teren cu o cota indiviza diferita de cea aferenta proprietatii mele si ca nu au putut face dovada ca au construit ceva pe acel teren(chiar se face vorbire de aceasta in hotarare) instanta a apreciat totusi ca exista identitate intre proprietatea mea si cea revendicata de reclamanti!
Stimata Doamna,
Exercitati calea de atac cuvenita si in cuprinsul cererii trebuie criticate toate aspectele nelegale ,mentionate in considerentele sentintei civile.Faceti referire si la practica CEDO in materie,deorece dvs la momentul pronuntarii sentintei civile aveati un bun in patrimoniu pe cand partea adversa avea doar o speranta legitima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri cu legea 10/2001 fgs fgs am si eu o nelamurire si poate ma ajuta cineva s-o lamuresc, caci in ruptul capului n-am reusit pana acum sa-mi dau seama despre ce poate fi vorba. x are o ... (vezi toată discuția)
Cedo decizie pilot juridic2011 juridic2011 Decizia pilot face referinta la incalcarea art. 1 din Protocolul la Conventie In situatia in care un imobil a fost nationalizat in 1950 apoi vindut in 1997 ... (vezi toată discuția)
Cuiul lui pepelea silviuz silviuz Locuiesc intr-un ap cu 4 camere. In \\"epoca de aur\\", cand apartamentul apartinea ICRAL-ulu, o camera a fost atribuita unei chiriase. Dupa \\"evenimentele ... (vezi toată discuția)