avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daca poate cineva sa ma lamureasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daca poate cineva sa ma lamureasca

sunt angajata de 1 an si 3 luni la o firma particulara care comercializeaza profile pvc. nu am studii superioare si nici macar medii, am terminat sc. generala(8cls) si 4 ani liceu seral(din 5), asa ca atunci cand m-am angajat mi s-a spus ca nu pot fi trecuta in cartea de munca decat muncitor necalificat, ptr. ca nu am nici o specializare. eu practic fac contabilitate primara daca pot sa spun asa, incepand de la facturi, chitante si pana la registrul de casa, inchideri zilnice si de sfarsit de luna. am auzit ca totusi as fi putut sa cer sa fiu trecuta pe cartea de munca mai mult decat un simplu muncitor, deoarece sunt functii asemanatoare cu cea pe care o fac eu dar pt. care nu se cere neaparat studii, mai exact cineva mi-a spus ca nu exista scoala de gestionar, secretara, facturista, s.a.m.d. trebuie doar sa am cele 10 clase obligatorii.
Va rog sa-mi dati raspunsuri concrete deoarece vreu sa i-au atitudine, daca bineinteles se poate face ceva. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:40, 15 Septembrie 2008
Daca nu este in cor nu mai angajam?
Dar Inspector de munca (cum sunt cei de la ITM) este in cor?
Veti constata ca nu, eu asa am constat si ce .... nu sunt inspectori?
@ namiru
Nu inteleg de ce trebuie sa ne uitam in gradina altuia, daca este sau nu in COR functia de inspector de munca folosita de ITM :-/ .


Legea nr.76/2002 prevede ca, utilizarea Clasificarii ocupatiilor din Romania este obligatorie la completarea documentelor oficiale (art.15). Neutilizarea Clasificarii ocupatiilor din Romania constituie contraventie si este sanctionata cu amenda de la 1500lei la 2500 lei.
namiru a scris:

Daca nu este in cor nu mai angajam?
Dar Inspector de munca (cum sunt cei de la ITM) este in cor?
Veti constata ca nu, eu asa am constat si ce .... nu sunt inspectori?

Daca meseria sau functia nu apare in codul cor nu poate figura pe un CIM.
Sigur ca apar noi functii si noi meserii acesta este o realitate de aceea se imbunatateste si acest cod. Asa a parut necesiatatea functiei de ADMINISTRATOR SOCIETATI COMERCIALE care nu era in cor.
Dar pana la recunoasterea unei noi meserii sau functii aceasta incardare nu este posibila.
Nu mai comentam ca denumirea in sine de director LOGISTIC este discutabila, termenul de logistic conform dex LOGISTIC = referitor la logistica, director departament logistica este o denumire logica si corecta :

DENUMIRE

2413


Specialisti in logistica

(Subgrupa majora 24, Grupa minora 241)

Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)


Descriere

Specialistii in logistica stabilesc, lanseaza si urmaresc programele de fabricatie; planifica si coordoneaza inceputurile si transferurile de fabricatie; gestioneaza informatiile de aprovizionare intre client si furnizor; initiaza si actualizeaza documentatia tehnica de specialitate care serveste ca baza de date la gestionarea pieselor; hotarasc inceputul, modificarea si sfarsitul fabricatiei.


241301
Logistician gestiune flux*
(Subgrupa majora 24, Grupa minora 241, Grupa de baza 2413)
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)

241303


Documentarist ordonare logistica*)
(Subgrupa majora 24, Grupa minora 241, Grupa de baza 2413)
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)

311532
Tehnician/responsabil afacere, metode logistica
(Subgrupa majora 31, Grupa minora 311, Grupa de baza 3115)
Nivelul de instruire: 3 (studii medii sau postliceale)

122678

Sef departament logistica
(Subgrupa majora 12, Grupa minora 122, Grupa de baza 1226)
Nivelul de instruire: - (nedefinit; superior dar nu neaparat)
Descriere
Ocupatia a fost introdusa prin Ordinul 170/2008 MMFES.

Cam acestea sunt functiilor din COR legate de logistica si sunt in mare parte regasite in cadrul armatei.
Asa ca nu este este nevoie de o inventie noua ca pote fi gasit corespondent in cor cu multa usurinta.
Cat priveste functia : inspector de munca poate fi o expresie uzitata dar care nu este si exact functia inscrisa in CIM-ul salariatului respectiv.
In contractul semnat cu ITM la functie scrie chiar "inspector de munca", doar Legea 108/1999 pentru infiintarea si organizarea Inspectiei Muncii a "inventat" aceasta titulatura. Evident ca in cartea de munca scrie tot "inspector de munca".
Mai mult decat atat, aceeasi lege stabileste drepturile si obligatiile acestuia.
Cred ca se face o confuzie.:)
Inspectorii de munca din cadrul ITM-ului sunt functionari publici, ei au raport de serviciu si nu sunt angajati pe baza de c.i.m.

Alte discuții în legătură

Inregistrare cim AndreiTimi AndreiTimi Buna seara, Am si eu o intrebare. Daca firma este cu capital privat pot inregistra la ITM un contract de munca pentru un angajat cu codul COR 213904 ... (vezi toată discuția)
Modificarea functiei in cartea de munca broskutza16 broskutza16 Buna ziua, Am cativa colegi care, desi au adus diplome de specializare (licenta in inginerie, economie etc), specializari conform postului de munca, si ... (vezi toată discuția)
Incadrare persoana in functia de secretar in asociatie cu studii ... Laura_Lau Laura_Lau Ce cod COR pot folosi pentru a incadra o persoana in functia de secretar cu studii superioare intr-o asociatie intercomunitara? Multumesc (vezi toată discuția)