avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... OU 55/2002 LG60/2003 privind regimul de detinere al ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

OU 55/2002 LG60/2003 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi

Sanctiunile la OU 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi prevad jumatate din minim? Am primit amenda fara a specifica posibilitatea asta. Pe net am vazut un model pv intocmit unde i s-a dat posibilitatea platii a jumatate din minim.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:10, 2 Octombrie 2011
Daca cititi ordonanta, veti gasi confirmarea :
ART. 20

(1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către inspectorii poliţiei sanitare veterinare şi de către personalul anume desemnat din cadrul Ministerului de Interne.

(2) Contravenţiilor prevăzute la art. 18 şi la art. 19 alin. (1) le sunt aplicabile dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 180/2002, inclusiv ale art. 28 alin. (1).
Suplimentar, va sfatuiesc sa aveti si asigurare de raspundere civila, pentru a nu primi si o amenda conf. Art.18, Alin (2) lit.b: cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei :slap:
Chiar daca puteti plati 1/2 din minim(250 lei):yes:;
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa aflu daca te pot amenda jandarmi Laurentiu1997 Laurentiu1997 Buna dimineata ! Aseara la ora 2 in parcul de langa blocul meu eram cu caine si inca 2 prieteni iar la un moment dat a venit o duba de jandarmi si mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea achitării a jumătate din minimul contravenției mariusbunga mariusbunga Noua lege 203/2018 care modifica Ordonanța 2 privind contravențiile prevede posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii! Întrebarea e: ... (vezi toată discuția)
Au voie caini fara lesa in bucuresti? Rox_ Rox_ Buna ziua. In cartierul meu sunt cateva persoane care isi lasa cainii pe strada fara lesa. Problema este, nu stiu de ce, in principiu cu stapanii celor de ... (vezi toată discuția)