avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de confidentialitate

Am lucrat la o firma din industria alimentara timp de 3 ani pe un post de CTC. Nu am semnat acolo nimic aditional contractului de munca standard referitor la vreo clauza de confidentialitate, dar in acel contract standard exista o linie la indatoririle angajatului in care se specifica obligativitatea pastrarii secretului muncii si confindetialitatea acesteia.
Am plecat de la acea firma si am primit acum o oferta de la o alta, care se ocupa cu exact acelasi lucru, acelasi domeniu, aceeasi specializare. Si e tot din acelasi oras.
Ce inseamna confidentialitatea? Pana unde se poate intinde ea, profesional vorbind? Daca am sa accept noua oferta as putea avea probleme cu fostul angajator din cauza ca imi folosesc cunostintele dobandite in firma veche pentru a munci in cea noua?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:09, 2 Octombrie 2011
Potrivit art. 26 din Codul muncii, prin intermediul clauzei de confidentialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective sau în cele individuale de muncă.

Confidentilaitate implica confidenţialitatea obligaţia salariatului de a nu face publice datele secrete ale angajatorului - informaţiile clasificate care s-ar referi exclusiv la informaţiile (datele) stabilite de angajator pentru toţi salariaţii ca având caracter de secret de serviciu - si nu cunostintele dobandite in exercitarea functiei ocupate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de confidentialitate fara perioada StoicaIonut92 StoicaIonut92 Salut, Am urmatoarea clauza de confidentialitate in contract: \"Prin clauza de confidentialitate partile convin ca,pe toata durata contractului individual de ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate utilizatornou_2014 utilizatornou_2014 Buna ziua, Sunt managerul unei firme mici, cu cativa angajati, cu ceva timp in urma am aflat ca sunt scurgeri de informatii din partea angajatilor catre ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate ContSters117899 ContSters117899 buna ziua, As dori sa stiu daca este posibil ca obiectul contractului de munca sa fie considerat informatie confidentiala? mai exact, functia si atributiile ... (vezi toată discuția)