avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru CCC

buna ziua..ma tot framanta o intrebare si aici cred ca voi gasi oameni in masura sa ma lamureasca .. curand voi aveaun copil.. problema mea e urmatoarea.. daca eu am pensie de urmas .. ce drepturi banesti va avea copilul meu? o prietena ,eleva in clasa a Xa a beneficiat de 800 lei indemnizatie sau ceva de genul..pot si eu sa beneficiez? multumesc..
Cel mai recent răspuns: ioana_livia , utilizator 16:34, 2 Octombrie 2011
Puteti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului.
1. Prietena dvs. a beneficiat de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani = 600 lei si alocatie de stat pentru copii = 200 lei.

2. Dvs. veti beneficia de alocatia de stat de 200 lei pe luna pana ce copilul va implini 2 ani iar apoi, pana la 18 ani, de 42 lei pe luna.

3. Veti beneficia de indemnizatia pentru CCC, de minimum 600 lei pe luna, daca in cele 12 luni premergatoare nasterii ati obtinut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole.

4. Spuneti care este data preconizata a nasterii si ce statut aveti in fiecare din cele 12 luni inainte de nastere.
pai trebuie sa nasc la sfarsitul lunii..am fost eleva pe tot parcursul sarcinii..si inca sunt..dar la postliceala acum..anul acesta am terminat liceul.
1. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii ati fost eleva (la liceu si apoi la scoala postliceala) veti beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.

2. Deoarece nu puteti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) veti putea intra in CCC incepand cu data nasterii copilului.

3.- Mergeti la Primaria de care apartineti si vedeti ce acte trebuie sa duceti pentru acordarea CCC.
- Pentru a beneficia de CCC cu data nasterii copilului trebuie sa depuneti actele la Primarie in cel mult 60 de zile de la data nasterii copilului.
dar asta nu va duce la sistarea pensiei de urmas,nu?

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului Chrys25 Chrys25 D-le avocat as dori sa ma ajutati cu un raspuns la doua probleme. 1.Sotia urmeaza cursuri la zi la o scoala postliceala si vreau sa-mi spuneti va rog daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil- eleva majora denisse_nico denisse_nico Buna ziua Am 27 ani si sunt eleva a unei scoli postliceale sanitare(cursuri de zi cu frecventa, fara intrerupere) din sept 2014. Sunt insarcinata in 1luna si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului mariaelena1999 mariaelena1999 Buna, Sunt in anul II la postliceala de asistent medical ,la zi,si am 29 de ani,intrebarea mea este daca beneficiez de indemnizatie pe crestere ... (vezi toată discuția)