avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna,
Sunt in anul II la postliceala de asistent medical ,la zi,si am 29 de ani,intrebarea mea este daca beneficiez de indemnizatie pe crestere copil.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:29, 9 Aprilie 2015
1. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sunteti eleva, la zi, veti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Ar fi bine sa spuneti data prezumata a nasterii copilului, pentru un raspuns mai complet.
Multumsc pt raspuns.Auzisem ca daca ai depasit varsta de 26 de ani nu mai beneficiezi de CCC,pt acest lucru am intrebat aici.Copilul se va naste undeva in decembrie-ianuarie deci din acest punct de vedere indeplinesc conditiile(voi fi anul 3)
1. Varsta nu a fost niciodata o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Asadar veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC de 600 lei lunar la care se adauga si alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil daca sunt studenta ioanamarcu23 ioanamarcu23 Buna ziua, Am varsta de 23 de ani si momentan lucrez dar din septembrie 2014 voi inceta munca pentru ca voi incepe cursurile de asistenta medicina generala ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil- eleva majora denisse_nico denisse_nico Buna ziua Am 27 ani si sunt eleva a unei scoli postliceale sanitare(cursuri de zi cu frecventa, fara intrerupere) din sept 2014. Sunt insarcinata in 1luna si ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil eleva EvelyneEve EvelyneEve Sunt eleva in clasa a XI-a la un liceu particular. Particip la cursuri cu frecventa redusa. Am 20 de ani si sunt insarcinata . As dori sa stiu daca exista ... (vezi toată discuția)