am nascut in iunie 2011.am optat pentru un an de concediu pentru cresterea copilului dar as vrea sa ma intorc mai devreme,mai exact dupa 4 luni.stiu ca daca alaptez beneficiez de reducerea programului de lucru cu 2 ore respectiv de la 8 la 6.intrebarea mea este daca sunt incadrata cu 6 ore mai beneficiez de stimulentul de insertie de 500 ron?
(3) Pauzele si reducerea duratei normale a timpului de munca, acordate pentru alaptare, se includ în timpul de munca si nu diminueaza veniturile salariale si sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
OUG 110/2010,art.7(1):
Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
Concluzie,salariul nu se micsoreaza asa cum precizeaza prevederile art17,lg.96/2003,iar acordarea stimulentul de insertie este conditionata doar de obtinerea de venituri supuse impozitarii ,nu si de marimea acestora sau de timpul de lucru.
Deci,veti putea beneficia.