avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducerea duratei de lucru in caz de alaptare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducerea duratei de lucru in caz de alaptare

am nascut in iunie 2011.am optat pentru un an de concediu pentru cresterea copilului dar as vrea sa ma intorc mai devreme,mai exact dupa 4 luni.stiu ca daca alaptez beneficiez de reducerea programului de lucru cu 2 ore respectiv de la 8 la 6.intrebarea mea este daca sunt incadrata cu 6 ore mai beneficiez de stimulentul de insertie de 500 ron?
Cel mai recent răspuns: persia , utilizator 15:02, 2 Octombrie 2011
Lg.96/2003,art.17(3)

(3) Pauzele si reducerea duratei normale a timpului de munca, acordate pentru alaptare, se includ în timpul de munca si nu diminueaza veniturile salariale si sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.

OUG 110/2010,art.7(1):

Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

Concluzie,salariul nu se micsoreaza asa cum precizeaza prevederile art17,lg.96/2003,iar acordarea stimulentul de insertie este conditionata doar de obtinerea de venituri supuse impozitarii ,nu si de marimea acestora sau de timpul de lucru.
Deci,veti putea beneficia.
multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul mamelor care au copil pana in 2 ani si lucreaza migaste migaste Va rog mult sa-mi spuneti [b]daca exista un act normativ care stipuleaza faptul ca mamele ce au ingrijire copii de pana la 2 ani[/b] si lucreaza (au ales sa ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 1 an zile snap1980 snap1980 va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarele nelamuriri. Copilul meu implineste 1 an pe data de 8.03.2014, pentru a putea beneficia de prima acordata de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 2 ani, revenire la munca la 1 an si o luna - program de lucru burlacuirina burlacuirina SUNT FUNCTIONAR PUBLIC SI AM OPTAT PT CONCEDIU CRESTERE 2 ANI ,AM REVENIT LA SERVICIU LA 1 AN SI 1 LUNA SI VREAU SA STIU DACA AM DREPTU L A 6 ORE MUNCA PE ZI ... (vezi toată discuția)