avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru,
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru,

Doresc sa cumpar o casa dar am intampinat cateva probleme legate de suprafata. In actul de vanzare cumparare este o suprafata mai mica de teren decat existentul pe teren. Acum, cand sa facut cadastrul pentru vanzare a rezultat o suprafata mai mare de teren. Ce trebuie facut pentru a se intra in legalitate inainte de a incheia contractul de vanzare-cuparare?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:50, 2 Octombrie 2011
Vanzatorul de cand are terenul?
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Vanzatorul are contract de vanzare-cumparare din 1998 pe casa cu teren.
Ar putea incerca sa obtina un ordin al prefectului desi nu stiu ce sanse ar avea.
Pai si atunci ce sa fac? Cadastricianul a spus ca el va trece suprafata totala, defalcand ca x suprafata este in acte si y este in plus.
OP nu se emite pentru terenuri aferente caselor de locuit, cumparate ulterior datei de 01.01.1990.
Cat este diferenta? Se incadreaza in cei 10% +/- acceptati de OCPI?
Daca da, dupa efectuarea cadastrului si intabularii, in actul de vanzare-cumparare, se pot mentiona ambele suprafete: X mp cnf. act proprietate si Y mp rezultati din masuratori.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare??? coke coke Buna! Care este calea cea mai buna pentru urmatoarea speta?Actiunea in constatare? In 1996 X cumpara un imobil si are trecuta in actul de vanzare-cumparare o ... (vezi toată discuția)
Teren cu casa nicu20 nicu20 buna ziua.am niste nelamuriri si sper ca aici le pot gasi rezolvarea.vreau sa cumpar un teren de la o batrana.aceasta detine un certificat de mostenire din ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit si probleme la intabulare trica599 trica599 Buna ziua! In anul 2002 am cumparat un teren de 800 mp reprezentand 1/2 dintr-o parcela mai mare, dreptunghiulara, de 1600 mp, in judetul Arges. In momentul ... (vezi toată discuția)