avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA si asigurarile de sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA si asigurarile de sanatate

Sunt angajat cu carte de munca (8 ore), sunt angajat si part-time pe baza de contract. Am si un PFA, iar in cazul acesta lucrez pe baza de contract (IT).
Intrebarea este: ca PFA trebuie sa mai platesc si asigurarile de sanatate? Daca da, cum se procedeaza si cat trebuie platit?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 16:31, 3 Octombrie 2011
Daca persoana fizica autorizata (PFA) are si calitatea de salariat, aceasta are obligatia de a plati contributia la asigurarile sociale de sanatate asupra tuturor veniturilor obtinute, chiar daca le realizeaza in acelasi timp.
Informatii aveti la adresa [ link extern ] /
Da. Incheiati contract cu casa de sanatate. 5,5%
radacini a scris:

Da. Incheiati contract cu casa de sanatate. 5,5%


5,5% din ce? pe an, pe luna? multumesc
5.5% din venitul net obtinut din PFA.
Daca venitul net din PFA, este stabilit pe baza normei de venit, atunci aplicati 5.5% normei care v-a fost comunicata de Admin. fin
Daca venitul net din PFA il determinati in sistem real, atunci va trebui sa mergeti la Casa de Sanatate cu decizia de impunere emisa de Admin. fin pe baza venitului estimat ( cel din declaratia 220). Pe baza acesteia, Casa de Sanatate va calculeaza sumele datorate ( si termenele de plata) urmand ca anul viitor functie de ceea ce realizati in mod real ( venituri, minus cheltieli deductibile) sa se faca regularizarea sumelor datorate
Si intrun caz si in celalat, trebuie sa mergeti la Casa de Sanatate, platile se fac trimestrial
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
mayer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit it bucuresti adripaul adripaul Buna ziua, Sunt angajat cu CIM, activitatile pe care le efectuez in cadrul societatii sunt de natura comerciala (director comercial). Doresc sa ma declar si ... (vezi toată discuția)
Pfa - cum se determina baza de impozitare? OVIDIUMATEIAS OVIDIUMATEIAS Cat este baza de inpozitare la PFA. [quot]Trebuie sa platesc si Pensie,Sanatate. Menzionez am gasit de lucru vrea ca PFA plateste 900 EUR fix pe ... (vezi toată discuția)
Pfa plata cass CONSULTING ABM CONSULTING ABM Daca poate cineva,va mai rog sa ma ajutati cu un raspuns. Cum am mai spus, sunt pensionara la limita de varsta si sunt PFA. Intrebarea mea este; trebuie sa ... (vezi toată discuția)