avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor. lipsa contradictoriu - decedat .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor. lipsa contradictoriu - decedat .

Buna seara , am proces declansat ptr. uzucapiune (de peste 30 de ani) vanzatori si cumparatori (- parinti mei -) decedati . In actiune nu am specificat persoana contradictorie . Am facut cercetare prin vecini ,ca martori propusi,am facut anunt publicitar ptr vanzatori si eventual mostanitori , dar fara rezultat ,depistand . am depus in dosar cele relatate D A R presedintele de sedinta ma onliga sa-i dau un contradictoriu ,c o n t r a r i u respinge actiunea .
INTREBAREA de ajutor " cepot sa fac ,cum sa stabilesc persoana contradictoriu " ? . multumesc frumos :((
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:15, 2 Octombrie 2011
Chemati in contradictoriu mostenitorii.
Care este situatua juridica a bunului ?
Prin urmare, persoanele care indeplinesc conditiile mentionate pot solicita instantei de judecata constatarea dreptului de proprietate prin efectele uzucapiunii. In acest sens, actiunea poate fi indreptata impotriva fostului proprietar sau mostenitorilor acestuia, identitatea acestuia putind fi furnizata de istoricul de rol fiscal, document ce poate fi solicitat de la administratiile fiscale locale sau de la arhivele statului.

Insa in cele mai multe situatii actiunile in constatare sint indreptate impotriva consiliilor locale, in calitate de titular al dreptului de proprietate asupra bunurilor  apartinind unitatilor administrativ teritoriale.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
ContSters213050, utilizator
Daca nu ii veti indica mostenitorii instanta va putea suspenda procesul.
Nu cred ca va respinge actiunea.
In general asa se procedeaza.
Va pune in vedere sa indicati mostenitorii si in cazul in care nu veti proceda asa se va suspenda judecata.
In mod indirect veti ajunge insa in situatia de a pierde procesul ulterior...
Daca ati introdus actiune impotriva unei persoane decedate se respinge actiunea ca fiind formulata impotriva unei persoane lipsite de capacitate de folosinta , chiar daca ulterior veti gasi mostenitorii .Mostenitorii pot fi introdusi in cauza numai daca paratul decedeaza in timpul procesului .Trebuie sa formulati o nua actiune impotriva mostenitorilor pe care trebuie sa-i gasiti. Mai puteti astepta putin pentru ca legea noua se pare ca usureaza procedura uzucapiunii .
buna seara D-na Av.Cazacu, am inteles ce spuneti dar nici mostenitorii nu-i pot descoperi, depista ,iar procesul este in curs ,la a II -a infatisare ,la care , "conf presiuni presedintelui de instanta , TREBUESTE DENUMIT CONTRADICT . Sa inteleg , din sugestia dtr , sa astept aplic noului cod , d a r daca nu-mi accepta un nou termen ???!! ,sa incerc un nou termen pe motiv de " investigatii la politie ?" va multumesc anticipat ,va rog dati o sugestie .

Alte discuții în legătură

Uzucapiune (cumparare teren 1929) respinsa, ce e de facut ContSters52778 ContSters52778 Buna ziua! In 1929 a fost cumparat un teren de casa in Bucuresti, de la un mosier, pe chitanta de mana. Mostenitoarele cumparatorului (sotie si fiica) doresc ... (vezi toată discuția)
Extras de carte funciara si intabulare madalinbm madalinbm Buana ziua. Ma numesc M.B. Socrul meu care se numeste B.I. detine o casa mostenire de la parintii sai ce au decedat. Tatal sau a decedat in 1981. De pe urma ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune inceputa in 1990 nyusziful nyusziful Buna ziua. As avea urmatoarea intrebare: in anul 1990, am achizitionat o casa cu teren. Mi s-au transferat 250 mp - teren aferent constructiilor, iar restul ... (vezi toată discuția)