avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIC si desfacere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIC si desfacere disciplinara

daca un angajat si-a terminat concediul pentruingrijirea copilului inca in luna mai, dar nu s-a mai prezentat sa faca cerere de revenire si de lichidare,angajatorul poate proceda la desfacerea disciplinara? pana in momentul cand angajatul face cererea de revenire si se opereaza reluarea activitatii prin act aditional cim e suspendat totusi suspendarea (la cererea salariatului ) opereaza pe durata CIC nu pana la cererea de revenire dupa bunul placal salariatului.
Cum procedez daca d-na de la ghiseu refuza inregistrarea deciziei de concediere disciplinara pe motiv ca nu am cerere de revenire din partea salariatului?(cu convocare si dovada atasata ca l-am convocat pe salariat si toata procedura indeplinita)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:03, 10 Septembrie 2008
La dosarul personal al salariatei dvs. aveti si o copie de pe certificatul de nastere a copilului, deci stiati cand salariatei ii expira CCC. Pe aceasta baza faceti o decizie de incetare a suspendarii (cred ca asta a vrut sa zica functionra de la ITM, pentru ca nu poate incheia carnetul de munca), invocand in decizie faptul ca salariata nu s-a prezentat sa faca cerere de reluare a activitatii.
Dupa ceea procedati la incetarea CIM in baza art.61(a) din Codul muncii, cu respectarea procedurii cercetarii disciplinare prealabile.
Daca ati procedat asa si functionara de la ITM v-a refuzat actele atunci a gresit. Dar nu are si ea un superior cu care sa discutati si sa-i prezentati situatia? Ca orice functionar public si unul de la ITM poate avea "scapari".
Pe durata concediului de ingrijire a copilului pana la varsta de 2 ani, CIM este suspendat de drept. Incetarea suspendarii o puteti constata, asa cum v-a spus d-l tudorvaleriu, printr-o decizie, pe care sa i-o comunicati si salariatei in cauza. Revenindu-se la situatia anterioara intrarii in concediu, toate drepturile si obligatiile partilor se reiau, inclusiv cea a salariatei de a presta munca. Cererea de revenire a salariatului se face inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani. Dupa acest moment, incetand suspendarea, partile sunt de drept repuse in situatia anterioara, o cerere fiind in mod normal in plus.
Prin decizie veti constata incetarea suspendarii incepand cu data la care copilul salariatei a implinit 2 ani. Faceti verificari sa nu fie cumva vorba de un copil cu handicap, caz in care durata CIC este mai mare sau de vreun concediu medical netransmis.
Dna Diana Persa v-a explicat si pe intelesul salariatei, in cazul ca va va cere explicatii la incetarea CIM, si pe intelesul dvs., din punct de vedere legal. Atentie la ce a spus dumneaei in legatura cu copilul! (sa nu fie cu handicap)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil elenaelena elenaelena Buna ziua! Daca un salariat nu se intoarce la serviciu dupa cei doi ani se face incetarea suspendarii si apoi concediere. Cum se face incetarea ... (vezi toată discuția)
Reevenire concediu crestere copil Anamaria_Iasi Anamaria_Iasi Buna ziua. As avea si eu nevoie de un sfat. Maine se implinesc cei doi ani in care o angajata a stat in concediu crestere copil, dar pana in acest moment ea nu ... (vezi toată discuția)
Probleme revenire cic Gina Iordan Gina Iordan Buna ziua, Avem o angajata in CIC al carei copil a facut 2 ani in luna decembrie 2009 dar care nu mai dorea sa revina la munca. Problema este ca nu am facut ... (vezi toată discuția)