avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme revenire CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme revenire CIC

Buna ziua,

Avem o angajata in CIC al carei copil a facut 2 ani in luna decembrie 2009 dar care nu mai dorea sa revina la munca. Problema este ca nu am facut nici un document nimic :( si deja au trecut aproape 3 luni. Se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:59, 22 Februarie 2010
Da , incepeti prin a-i face o notificare prin care ii solicitati sa se prezinte la unitate pentru a justifica absentele . Dac nu se prezinta , sau se prezinta dar nu le poate justifica , incepeti cercetarea disciplinara si-i incetati contractul de munca disciplinar .
Nu-i problema de venit...problema este ce fac cu contractul...in mod normal ar fi trebuit sa fac decizie de revenire din suspendare in decembrie..dar nu am facut....ce fac cu perioada de la data in care a facut copilul 2 ani si pana acum? ce fel de decizie ar tb sa fac si cu ce perioada?
Decizie de incetare a suspendarii incepan cu data de...... ( x decembrie), chemare la unitate , cercetare disciplinara si decizie de incetarea cim. de ladata de Y martie(pentru ca trebuie sa chemati salariatul in cadrul comisiei de disciplina cu 5 zile inainte) . Atentie insa, trebuie un referat din partea compartimentului din care face parte salariata din care sa reiasa ca nu s-a mai prezentat la serviciu (pentru ca masura de sanctionare se ia in termen de 30 de zile de la instiintare)
1. In baza certificatului de nastere a copilului, pe care il aveti anexat la cererea de suspendare a CIM, faceti acum o decizie de incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii, in baza aceluiasi CIM, cu data de... (a doua zi dupa ce copilul implineste 2 ani).
2. Dupa aceea procedati la concedierea pe motive disciplinare (art.61, lit.a din Codul muncii).
Multumesc frumos de ajutor. Sper sa inregistreze la ITM decizia de revenire. Dupa isi va face o cerere de cfp pentru perioada decembrie prezent si o sa inchidem contractul cu acordul partilor. Inca o data multumesc.

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil elenaelena elenaelena Buna ziua! Daca un salariat nu se intoarce la serviciu dupa cei doi ani se face incetarea suspendarii si apoi concediere. Cum se face incetarea ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la lucru dupa concediu crestere copil freenicos freenicos Am o salariata careia i-a expirat concediul ptr crestere copil in iulie...nici n-o cunosc personal...nu am nr telefon...Intrebarea e ce fac cu contractul ei de ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara aijin aijin Buna dimineat. Am o noua problema. Ieri am emis decizie de comisie de disciplina si decizie de suspendare CIM pe perioada cercetarii disciplinare. Astazi ... (vezi toată discuția)