avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi pentru crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi pentru crestere copil

Buna seara,
Va retin atentia cu urmatoarea problema:

O persoana (cadru didactic titular) a muncit neintrerupt in invatamant 8 ani, dupa care care a intrat in concediu fara plata din mai 2010 pana in mai 2011 (aceasta fiind si perioada maxima la care avea dreptul pt cfp).

In prezent este insarcinata si intrebarea este - de ce sume ar mai putea beneficia in afara de alocatia pe care o va primi pt copil (aprox 200 lei cred), avand in vedere ca de la expirarea concediului fara plata nu mai lucreaza nicaieri?

Multumesc pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 3 Octombrie 2011
Nu poate beneficia de indemnizatia pentru CCC deci veti primi doar alocatia.
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC ar trebui ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului sa aibe realizate venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit .
In caz contrar, nu va beneficia decat de alocatia de 200 lei pentru copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata excuseme excuseme Buna ziua, As dori sa ma lamuresc cu urmatoarea chstiune: daca sunt insarcinata acum, si nu am lucrat si cotizat nimic la stat, nu exista nici un ajutor de la ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o indrumare bota_samuel bota_samuel Buna ziua. As avea nevoie de un pic de indrumare. Sotia mi-a ramas insarcinata si pt a primi alocatia de la stat dupa nastere stiu ca trebuie sa aibe lucrat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu maternitate lauratms lauratms Am 12 ani de zile lucrati la o multinationala, 2000-2012. In 24 octombrie 2012 mi-am bagat lichidarea urmand sa imi caut altceva de lucru. Nu am gasit nimic ... (vezi toată discuția)