avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis auto

in luna mai 2010 mi-a fost suspendat permisul auto pentru alcool. pentru ca am refuzat sa dau probe biologice, mi s-a intocmit dosar penal. dupa un an si jumatate, dosoarul inca nu s-a judecat, iar eu sunt fara permis. ce solutii exista pentru recapatarea permisului?
Una singura: sa asteptati.
ce? adica ce sa astept?
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
alecbadman, utilizator
Ordonanta procurorului de NUP sau SUP sau trimiterea in judecata si ramanerea definitiva a unei hotarari judecatoresti. Pana atunci nu prea puteti face nimic. Eventual o cerere de urgentare, la prim-procuror, dar slabe sanse...
si cat ar mai putea dura? aveti idee?
Sa va spun solutia. Condamnarea la o pedeapsa intre 6 luni si 1 an cu suspendare, anularea permisului de conducere. Faptul ca a-ti refuzat recoltarea si va-ti sustras cu intentie, intruneste elementele constitutive ale infractiuni, iar motivarea pericolului social rezulta din insasi modul de savarsire a infractiunii.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie. ce urmeaza dupa recalculare? dionis_31 dionis_31 In urma contestatiei a iesit sub 0,8. E posibil ca procurorul sa nu accepte aceste rezultate? Ce urmeaza? (vezi toată discuția)
Penal Radu claudia florina Radu claudia florina Bună ziua mie acum o luna mai suspendat permisul de conducere pentru ca ma prins cu o alcoolemie de 0 , 74 % dar încă domnul polițist nu mia tr dosarul la ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala - urgentare dosar mihaela_apostol mihaela_apostol as vrea sa stiu si eu cat dureaza urgentarea unui dosar de neincepere a urmaririi penale care are o vechime in parchet de peste 9 luni? (vezi toată discuția)