avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de preemțiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de preemțiune

Buna ziua. Vin cu urmatoarea intrebare. In situatia in care inainte de 01 octombrie 2011 s-a incheiat o promisiune de vanzare cumparare pentru o suprafata de teren arabil extravilan in care vanazatorul promitent si a incasat in intregime pretul apoi s-a facut si o procura de vanzare iar contractul de vanzare cumparare s -a mentionat a se perfecta dupa 01.10.2011 cum se va proceda se va cere negatie arendasului, intrucat anterior in antecontractul de V-C nu s-a mentionat nimic despre aceest drept de preemtine?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:31, 3 Octombrie 2011
deoarece contractul v/c se incheie dupa 01.10. va trebui sa indeplineasca toate conditiile legale prevazute de NCCv
am inteles, dar daca pretul vanzarii s-a achitat in intregime la momentul incheierii antecontractului de V/C, iar cumparatorul etse o terta persoana, mai obtin eu acum de la arendas negatia, nu e putin incurcata situatia ?
este incurcata doar ptr ca la incheierea antecontractului nu ati luat in considerare faptul ca un contract de v/c se va incheia sub alt regim juridic.
In mod normal, la incheierea antecontractului trebuiau inserate clauze contractuale in deplina concordanta cu prevederile NCCv avind in vedere faptul ca vinzarea va avea loc dupa 01.10.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea promisiuni de vanzare mirela andrada mirela andrada cum se poate anula o promisiune de vinzare sub semnatura privata la terenuri cu legea 18/1991 care au o interdictie de vanzare pe 10 ani (vezi toată discuția)
Intabulare corecta gabrielsolon gabrielsolon ANTECONTRACT Noi D.M si G . P.in calitate de promitenti vanzatori ne obligam sa vindem catre D . I. ca bun comun conform art 30 din codul familiei cu sotia G. ... (vezi toată discuția)
Autentificare contract v-c dupa promisiune de v-c marcelutza marcelutza Buna ziua, Cum sa revzolv speta urmat: -se face promisiune de V-C imobil obtinut prin L 112.Cumparatorii au luat imobilul in folosinta,dar la termenul de ... (vezi toată discuția)