avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Citatie fond pretentii perimare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Citatie fond pretentii perimare

Buna ziua.Am o foarte mare poblema pe care nici macar nu o inteleg indeajuns de bine si nici nu stiu pe ce drum sa o iau. V-as ruga din suflet sa imi dati un sfat. In anul 2000 fratele meu a avut un accident de masina,( masina de servici)
in care au fost implicate 3 autoturisme printre care un microbuz.Cel vinovat a fugit de la fata locului.Mentionez ca nu au fost victime ci doar daune materiale.Microbuzul a fost foarte avariat.Proprietara microbuzului l-a dat in judecata pe fratele meu pentru daune. Fratelui meu i s-a ridicat permisul pana la finalizarea cercetarilor.In urma expertizei (cca o luna) din ceea ce imi aduc aminte, recunosc ca nu stiu sigur ce s-a constatat dar el a primit permisul de conducere inapoi.Procesul nu stiu cum a decurs si nici nu stiu concret daca s-a incheiat..dar cert este ca el nu a mai avut nici un fel de citatie...In anul 2005 a plecat in italia la munca...Anul trecut"2010" a suferit un accident de munca mai concret a cazut de pe un acoperis.In urma acestui accident a ramas invalid 100%. Acum 2 luni mama mi-a spus ca a ajuns acasa o citatie si aici as dori sa va sciu exact ce scrie in citatie...."este chemat in aceasta instanta camera sala ..... in ziua de 25 octombrie 2011 ora 8:30 in calitate de parat in proces cu sc .... srl
in calitate de reclamant pentru fond pretentii perimare.
in caz de neprezentare a partilor se va putea trimite un inscris,judecata urmand a se face in lipsa.
Prin inmanarea citatiei sub semnatura de primire personala sau prin reprezentant legal sau conventional.pentru termen de judecata,cel citat
este prezumat ca are in cunostinta si termenele de judecata ulterioare a celui pentru care citatia i-a fost inmanata." Va rog din suflet sa ma ajutati,sa ma indrumati. Ce trebuie sa fac tinand cont de faptul ca fratele meu nu este in stare sa se apere deoarece in urma accidentului de munca a suferit un traumatism cranio cerebral in care i-a fost afectat creierul si drept urmare si-a pierdut memoria. Va rog din suflet indrumati-ma!!!....As putea depune cumva la dosar certificatul prin care se atesta faptul ca el este invalid 100% sau ce trebuie sa fac?????Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:30, 15 Octombrie 2011
Nu este nevoie de prezenta lui.
Deoarece cauza a ramas in nelucrare o perioada mai lunga de timp, aceasta se perima.
Acest lucru presupune ca inceteaza dosarul.
Avand in vedere ca el este reclamantul, inseamna ca nu a mai depus nicio diligenta pentru reluarea cauzei care a fost suspendata de catre instanta.
Va multumesc din suflet pentru raspuns.Un singur lucru as adauga si v-as ruga sa ma iertati daca nu m-am explicat foarte bine. El este chemat in calitate de parat. Schimba cu ceva raspunsul dat de dumneavoastra? Va multumesc inca o data
Nu este cazul sa va faceti probleme.

Inteleg ca, in litigiu, calitatea de reclamant a avut-o o societate comerciala iar fratele dvs. a avut calitatea de parat. La un moment dat instanta a dispus suspendarea cauzei. Motivul suspendarii il puteti afla de pe site-ul instantei.

Perimarea este o sanctiune care intervine de drept atunci cand, dupa trecerea termenului prevazut la art. 248 Cod procedura civila - in speta de un an, - procesul ramane in nelucrare din culpa partii. Teoretic singurul lucru pe care il va face instanta in 25 octombrie va fi sa constate ca a intervenit perimarea, declarand stins procesul printr-o hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara arystyna arystyna In luna august 2010 sotul meu a depus la tribunal o cerere ptr recalcularea pensiei alimentare pe motiv ca mai ai are un minor in intretinere, dar cand a fost ... (vezi toată discuția)
Cauza suspendata, termen de perimare litigii cu profesionistii mmmmela mmmmela buna ziua, daca am un proces pe fond inceput pt. nulitatea unei conventii notariale in comercial,in care eu sunt parte in calitate de parat, iar in 01.06.2011 ... (vezi toată discuția)
Un mister neelucidat...un proces intre asigurari.va rog sa imi spuneti despre ce e vorba. Teona1993Ioa Teona1993Ioa buna.am nevoie urgenta de o exlpicatie. logodnicul meu primeste de ceva timp citatii in urma unui accident rutier,precizez ca nu au fost victime,din anul ... (vezi toată discuția)