avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Competenta Parchete
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Competenta Parchete

La ce Parchet se depune o plangere penala impotriva unui functionar public pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei ?
Sau mai bine zis care Parchet este competent ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:56, 4 Octombrie 2011
La parchetul de pe langa judecatoria competenta teritorial locului savarsirii faptei.
Am plangerea la PCA Bucuresti fiind functionar al unei agentii guvernamentale cu sediul in Bucuresti. Eu am domiciliul in provincie, am procedat bine ?
Daca se poate si un link ca sa citesc...
Multumesc
Cititi cuprinsul art.25-31 din codul de procedura penala.
Ca la romani...au trimis dosarul la parchetul din localitatea mea de resedinta, cu toate ca fapta a fost savarsita in timpul serviciului in Bucuresti ! Nu ma mai mira nimic...
Comnpetenta apartine parchetului pe raza teritoriala a caruia a fost savarsita fapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta parchetului in cazul unei plangeri penale allissa allissa Va rog sa ma ajutati si pe mine...vreau sa fac o plangere penala dar nu stiu unde: - daca este dupa calitatea persoanei atunci competenta revine unui anumit ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals dana paraschiv dana paraschiv buna ziua.revin cu o intrebare.daca am un dosar la politie de furt calificat si sa inceput urmarirea penala impotriva autorului si sa dovedit ca sa folosit de ... (vezi toată discuția)
parchetul competent misu11 misu11 Bună! Care este parchetul competent la care trebuie depusă o plangere penală împotriva unui organ de cercetare penală (comisar ,subcomisar de poliție si ... (vezi toată discuția)