avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... nelamurire legata de autovehicul vandut de catre ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

nelamurire legata de autovehicul vandut de catre lichidator

In urma falimentului unei societati ,lichidatorul a vandut la licitatie un mijloc de transport.Cumparatorul s-a prezentat la primarie la taxe si impozite sa i se puna viza pe fisa de inmatriculare.Daca primaria este inscrisa in tabelul definitiv de creante a societatii aflate in faliment,este corect sa i se puna viza pe fisa de inmatriculare fara sa se achite taxele si impozitele aferente mijlocului de transport?
Lichidatorul invoca art.53 din Legea nr.85/2006 conform caruia bunurile instrainate de lichidator sunt dobandite libere de sarcini.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirelavasile2006 , utilizator 13:31, 4 Octombrie 2011
Taxa pentru mijloacele de transport se datoreaza de catre proprietarul acestora;cumparatorul autovehicolului vandut de catre lichidator va achita taxa pentru perioada ramasa din anul calendaristic;pentru diferenta ramasa,aferenta perioadei pana la vanzarea mijlocului de transport,primaria este inscrisa la masa credala si isi va recupera suma din distribuirile facute de lichidator.S-a procedat corect.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzi si penalitati dupa deschiderea procedurii insolventei elafinta elafinta Buna ziua. Sotul meu a fost asociat intr-un srl care a contracttat in 2007 un credit pentru investitii garantat cu bunul cumparat dar si cu bilete la ordin ... (vezi toată discuția)
Constituire provizioane pe creante neincasate de la firma in insolventa Florin111 Florin111 Urmeaza ca pana in 10 martie administratorul judiciar sa depuna la tribunal lista cu creditori ,intre care ma numar si eu .Am 2 tipuri de facturi cu care sunt ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la impozit bibibossu bibibossu Mi se solicita plata impozitului auto restant din 2008, luna 11, moment in eu am vandut masina. Mentionez ca am solicitat in 2008 administratiei locale ... (vezi toată discuția)