avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme indemnizatie nou nascut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme indemnizatie nou nascut

Buna ziua!
Am si eu o problema, sotia mea a nascut,ea nu a avut contract de munca,deci ne-am decis sa intru eu in concediu de ingrijirea copilului si sa obtin acea indemnizatie lunara.Pentru asta trebuia sa am o periada muncita fara intreruperi inainte de a se naste copilul.
Teoretic eu o am, am muncit la o firma , care insa nu a platit asigurarile sociale,si deci...
Ce pot eu sa fac sa mi se ia in considerarea acea perioada pentru care eu am muncit, mi s-au oprit contributiile la firma ,dar nu au fost virate la bugetul asigurarilor sociale.
Care este cea mai rapida cale deoarece chiar am nevoie sa fac acest dosar si sa obtin indemnizatia de crestere a copilului.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:29, 5 Octombrie 2011
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de plata contributiilor catre bugetul de stat , ci de realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni ... este vorba de venituri din salarii, venituri din activitati independente si venituri din activitati agricole.
1. Puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Deoarece sotia nu a putut beneficia de concediu de maternitate (126 zile = sarcina si lauzie) dvs. puteti intra in CCC incepand cu data nasterii copilului.
Azi am fost la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca si am aflat adevarata problema, Angajatorul nu a platit asigurarile sociale la timp, le-a platit dupa 3 luni.Acest fapt s-a petrecut exact la concedierea mea , eu depunand dosarul de somaj, dar datorita platii intarziate a asigurarilor sociale AJOFM-ul mi-a procesat dosarul abea dupa plata acestora,decide laconcediere si pana la data inceperii perioadei de somer am o "gaura"de 3 luni ,care insa nu este din vina mea.Ce este defacut?AJOFM-ul a procedat corect? Eu aveam decizia de concediere,am depus dosarul complet , dar nu l-au luat in considerare decat dupa plata asigurarilor sociale aferenta ultimelor 3 luni de munca.Legal AJOFM-ul trebuia sa opereze vechimea in munca de la data depunerii, dar ....Eu ce pot safac acum?
Puteti da in judecata pe angajator , intrucat prin fapat savarsita de acesta ati fost prejudiciat - neachitarea la termen a contributiilor sociale, a dus la intarzierea procesarii dosarului dvs de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil ioana_15 ioana_15 Buna ziua, Ma intereseaza daca un angajator intarzie cu plata contributiilor la stat, angajatul care depunde dosarul pentru indemnizatie in ce mod este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul somerilor catalinoasa_86 catalinoasa_86 Pot beneficia de indemnizatia pt.cresterea copilului daca sunt somera incepand cu data de 01.11.2010, iar nasterea va avea loc la inceputul lunii octombrie? ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? vioado vioado sunt in somaj, pe data de 24 aprilie 2011 termin somajul si as dori sa raman insarcinata, pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere copil (cei 2 ... (vezi toată discuția)