Buna ziua,spuneti-mi va rog,cate zile de concediu au dreptul angajatii cu durata de munca de 4h/zi?(cu timp partial) ca nu mai stiu.....o parte spune ca 20-21 de zile,la fel ca angajatii cu norma intreaga si alta parte 10-11 zile.Pana la urma cum e?
Art. 106 (1) C.mun. dispune ca, salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
Asadar, salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial va befecia de un CO de minim 20 de zile lucratoare.
Si totusi,atunci de ce in Cim nou, care a aparut in 01 mai la durata concediului de odihna,zice ca; in raport cu durata muncii(norma intreaga,fractiune de norma?)Poate sa imi raspunda cineva?
Buna ziua !Acea precizare se refera la faptul ca o fractiune de norma se poate considera si programul de lucru raportat la saptamana, de ex. 6 ore/zi lucrate in doar in doua zile a saptamanii,12ore/sapatamana.
Atunci salariatul ar avea dreptul la un nr. de CO raportat la nr.zilelelor lucrate: 8zile/lunaX12luni=96 zile - nr.zile CO minim 5 zile.
Co norma partiala
v_florina
Buna ziua,
Revin cu vesnica intrebare referitoare la CO pentru angajat cu norma partiala. Inteleg, daca am un angajat cu norma de 2 ore/zi si 21 zile CO, ... (vezi toată discuția)