avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare bunuri detinute fara drept
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare bunuri detinute fara drept

care este calea cea mai potrivita in instanta pt a recupera niste bunuri(masini-utilaje) proprietatea unei firme aflate la o persoana care le retine fara drept (pentru a determina firma sa plateasca datoria unui alt partener fata de el) .Precizez ca firma are acte doveditoare a proprietatii bunurilor(mai multe contracte de vanzare cumparare ,cateva chiar autentice)
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 15:04, 12 Septembrie 2008
Infractiunea ar fi abuz de incredere .
Ati putea sa va adresatzi organelor politiei judiciare cu o plangere penala prealabila , introdusa in termen de 2 luni de la data la care ati cunoscut sau ati fi putut cunoaste pe faptuitor.
De asemenea , inainte de acest demers puteti sa le puneti in vedere sa vi le restituie , si in lipsa unei bune colaborari din partea acestora , sa sesizati organele abilitate .
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Eu ma gandeam la o actiune in instanta bazata pe imbogatirea fara just temei si solicitare instituire sechestru judiciar
Din punctul meu de vedere , institutia imbogatirii fara just temei nu este incidenta in acest caz.
Ati putea solicita instantei de judecata instituirea unui sechestru judiciar pentru a nu fi instrainate bunurile.
Eu consider ca ai putea intenta actiune in revendicare pentru recuperarea bunurilor.
paul_2008 a scris:

Eu consider ca ai putea intenta actiune in revendicare pentru recuperarea bunurilor.

Si eu sunt de aceiasi parere, dar n- ar stica si oplangere penala e mai convingatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale pentru imbogatire fara justa cauza ? proces_ro proces_ro As putea cere daune morale de la o persoana care si-a imbogatit necuvenit patrimoniul cu o suma de 13.000 eur prin folosirea casei mele? Acesta a avut o ... (vezi toată discuția)
Imbogatire fara justa cauza? Borza Borza Buna. In anul 2009 A vinde lui B un autoturism. B nu a putut radia autoturismul pentru ca A avea niste amenzi de achitat la bugetul local. B a achitat amenzile ... (vezi toată discuția)
Imbogatirea fara justa cauza raicuraisa raicuraisa Am primit in calitate de parat o cerere de chemare in judecata intemeiata pe art.1345 din Cod Civil, pentru restituirea unei sume de bani Actiunea a fost ... (vezi toată discuția)