avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua
Am si eu o intrebare, sora mea este casatorita de 15 ani, are un copil de 14 ani. De cand s-a casatorit locuieste cu familia in casa soacreai sale. Soacra i-a spus cumnatului meu (fiului ei) ca a facut un act prin care, dupa moartea ei, cumnatul va primi casa, dar momentan este tot pe numele batranei. Sora mea, in caz de divort, dupa moartea soacrei si dobandirea apartamentului de catre fiul acesteia, va avea un drept asupra apartamentului?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:34, 4 Octombrie 2011
Daca respectivul document este un testament sau donatie, nu are dreptul. Ar avea dreptul doar daca ar fi un contract de vanzare-cumparare.

Art. 340. - Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soț:
a) bunurile dobândite prin moștenire legală, legat sau donație, cu excepția cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;
b) bunurile de uz personal;
c) bunurile destinate exercitării profesiei unuia dintre soți, dacă nu sunt elemente ale unui fond de comerț care face parte din comunitatea de bunuri;
d) drepturile patrimoniale de proprietate intelectuală asupra creațiilor sale și asupra semnelor distinctive pe care le-a înregistrat;
e) bunurile dobândite cu titlu de premiu sau recompensă, manuscrisele științifice sau literare, schițele și proiectele artistice, proiectele de invenții și alte asemenea bunuri;
f) indemnizația de asigurare și despăgubirile pentru orice prejudiciu material sau moral adus unuia dintre soți;
g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum și bunul dobândit în schimbul acestora;
h) fructele bunurilor proprii. Veniturile din muncă și cele asimilate acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de uzufruct adinellazip adinellazip :-/Sotzul meu este proprietarul unui imobil cu teren impreuna cu tatal sau care are drept de uzufruct.Mentionez ca parintii sunt divortati si soacra mea are ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la parinti Ancuta_n Ancuta_n Dreptul la un apartament mostenit de la parinti. Sunt casatorita de 23 de ani si locuim in apartamentul soacrei mele. Soacra mea locuieste la alta adresa, ... (vezi toată discuția)