avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dosar pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dosar pensionare

Buna ziua! Am urmarit cu interes subiectele postate pe acest site. Doresc sa stiu si eu cine inainteaza dosarele de pensionare ale angajatilor, angajatorul sau angajatul ?
Daca angajatorul are obligatia sa inainteze dosarul, ce act normativ reglementeaza acest lucru?
Va multumesc si va doresc o zi buna!!!:help:
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 08:34, 9 Octombrie 2008
Niciodata nu am fost chemata la Casa de Pensii, in calitate de reprezentant al angajatorului, sa depun dosarul pentru vreun angajat al societatii. De fiecare data am inmanat angajatului dosar si a fost depus de catre angajat.
In majoritatea cazurilor asa se intampla, salariatul isi duce dosarul la Casa Judeteana de Pensii.
Insa, pe site-ul unor Case Judetene de Pensii este publicat acel mesaj . ;)
elis a scris:

Angajatorii la care isi desfasoara activitatea persoanele prevazute in Legea nr. 19/2000 la art. 5, alin. (1), pct. I, II si III, trebuie sa depuna cererea de pensionare impreuna cu actele doveditoare, in termen de 90 de zile de la data indeplinirii conditiilor de pensionare, la casa teritoriala de pensii in raza careia se afla domiciliul asiguratului.
( [ link extern ] ).

Eu inteleg ca acestea sunt termene stabilite de Casa Judeteana de Pensii Prahova, insa Legea 19/2000 nu specifica faptul ca angajatorii au obligatia sa inainteze dosarul de pensionare al angajatului.:hm:
Eu sunt din Prahova si, ca reprezentant al angajatorului, nu m-am dus niciodata cu dosare de pensii la Casa de pensii.
Cred ca reglementarea din Legea 19/2000 este caduca.
:offtopic:
Daca nu cititi bine raspunsurile date pe forum se va intra intr-o discutie in afara topicului.
Unde am scris eu ca este text citat din Legea nr.19/2000 ???:hm:
In paranteza am pus sursa de unde am luat acel mesaj .... ;)

Alte discuții în legătură

Dosarul de pensionare Elena Cindea Elena Cindea Depunerea dosarului de pensie \"Angajatorii la care isi desfasoara activitatea persoanele prevazute in Legea nr. 19/2000 la art. 5, alin. (1), pct. I, II si ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionara cocacola1313 cocacola1313 Buna ziua! mama mea este pensionara de 1 an si ar vrea sa se angajeze cu 6 ore pe zi vanzatoare la un magazin in zona. As vrea sa intreb daca poate face legal ... (vezi toată discuția)
Dosar de pensionare ani.codarcea ani.codarcea cine trebuie sa depuna dosarul pentru pensionare la directia muncii,angajatul sau angajatorul? (vezi toată discuția)