avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimare
Discuție deschisă în Executare silită

perimare

Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul executarii silite, a fost notata somatia de executare in cartea funciara a imobilului as dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in continuare. Se pot desfiinta pe baza perimarii actele intocmite in acel dosar de executare? Cum? Prin contestatie la executare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 10:42, 6 Decembrie 2011
Revin cu alta problema aparuta. S-a dus azi creditorul si a depus si cerere de radiere a somatiei la executor iar acesta , mai nou, i-a zis ca de fapt nu se perima dosarul pentru ca exista si o poprire pusa pe un cont ( tot de el in cadrul aceluiasi dosar acum un an) si ca din cauza asta nu se perima. Nu mai inteleg nimic. Va rog ajutati-ma cu un text de lege cu ceva. Multumesc.
Imi cer scuze Debitorul
Nu se perima executarea silita prin poprire, dar se perima executarea silita imobiliara, sunt doua forme distincte de executare silita. Se pare ca si executorul citeste avocat net si a aflat ca poprirea nu se perima, asta dupa ce a facut pv de perimare. :))))
Se cam face de ras executorul asta.
Daca nu vrea sa radieze somatia de plata, aveti doua posibilitati :
1.- Plangere penala pentru abuz in serviciu;
2. Contestatie la executare impotriva refuzului executorului de a radia somatia( o formulati asa ca sa primiti un termen rapid ) in fapt o actiune pentru constatarea perimarii

Trebuie sa stiti insa ca oricand executorul poate porni o noua executare la cererea creditorului.
Nu puteti gasi niciun motiv de contestatie? Bunul imobil apartine debitorului ( persoana care datoreaza bani) creditorului ?
Bunul imobil nu mai apartine debitorului - a fost atribuit coproprietarului in urma partajului judiciar - debitorul primind o sulta. Dar executorul a zis ca poate urmari imobilul indiferent al cui este. Deci noul proprietar are intreg imobilul dar cu somatie la CF. Ce nu inteleg eu este : poprirea nu este tot un act de executare? Nu ar trebui ca din 6 in sase luni sa se revina cu adresa de infiintare a popririi? Se perima toate actele de executare si poprirea nu? Pai ea ce este??? Si cum se valideaza o poprire?
Doamna,

Pai de asta s-a si perimat, nu au scos la vanzare pentru ca nu au cum si le-a fost frica de plangerea penala.

Faceti contestatie la executare si cereti anularea executarii, in subsidiar constatarea perimarii.
Nu are voie executorul sa execute bunul altei persoane decat debitorul, e fapta penala. Puteti sa faceti plangere penala impotriva executorului si chiar va sfatuiesc sa faceti asta prima data. E cel mai simplu mod de a-l determina sa faca ce trebuie.
p.s. : sper ca debitorul a dat deja declaratie notariala din care sa rezulte ca si-a primit sulta, evident data platii sa fie inainte ca executorul sa puna poprire pe sulta ( daca a pus deja) ;)

P.s. 2 Codul de Procedura Civila prevede clar ca poprirea nu se perima.
Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Explicatie conditii perimare wiki38 wiki38 In urma sentintei definite din 03.03.3008,o persoana fizica a fost obligata sa restitue creditorului(o societate comerciala) o suma de bani in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Renuntare la executarea silita tatiana28 tatiana28 Buna ziua.Am o nelamurire.Creditorul a deschis actiune de executare silita a unui imobil detinut cu debitorul.Debitorul a reusit sa il convina sa renunte la ... (vezi toată discuția)