avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca

doresc sa aflu daca dupa 17 ani de vechime imi poate fi desfacut contractu de munca cu art 61 lit d,in conditile in care am ocupat aceasi functie in toti acesti ani. mentionez ca desfacerea contractului de munca sa facut fara nici o instintare(12 08 2011)si nu mi sa inmnat nici o decizie pana la aceasta data. ce am de facut? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 4 Octombrie 2011
Art. 63
"(2) Concedierea salariatului pentru motivul prevazut la art. 61 lit. d) poate fi dispusa numai dupa evaluarea prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern."
Evaluarea prealabila este obligatorie pentru ca un angajator sa poata desface contractul unui angajat pentu motivul necorespunderii profesionale.
De la data comunicarii deciziei de concediere , aveti la dispozitie 45 de zile pentru a o contesta in instanta .. daca nu au fost respectate prevederile art.63 alin.2 C.mun. , concedierea dvs este lovita de nulitate absoluta conform art.78 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere legala viorictin viorictin Care sunt etapele pentru concedierea unui salariat angajat pe durata determinata 3 luni,care s-a dovedit necorespunzator din punct de vedere profesional.Cum sa ... (vezi toată discuția)
Concedierea cu litera d claudia_scumpick claudia_scumpick BUNA ZIUA, AS AVEA SI EU O INTREBARE IN CE CONDITII SE POATE DESFACE CONTRACTUL DE MUNCA CU LITERA D ....? DECI IN CAZUL MEU....DE 3 LUNI DE ZILE AVEM ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma puteti ajuta cu o intrebare referitor la ''raportul ... Cioco85 Cioco85 Buna seara, Ma puteti ajuta cu o intrebare referitor la \'\'raportul dintre procedura evaluarii periodice si procedura speciala, prealabila concedierii\'\'? ... (vezi toată discuția)