doresc sa aflu daca dupa 17 ani de vechime imi poate fi desfacut contractu de munca cu art 61 lit d,in conditile in care am ocupat aceasi functie in toti acesti ani. mentionez ca desfacerea contractului de munca sa facut fara nici o instintare(12 08 2011)si nu mi sa inmnat nici o decizie pana la aceasta data. ce am de facut? multumesc
Art. 63
"(2) Concedierea salariatului pentru motivul prevazut la art. 61 lit. d) poate fi dispusa numai dupa evaluarea prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern."
Evaluarea prealabila este obligatorie pentru ca un angajator sa poata desface contractul unui angajat pentu motivul necorespunderii profesionale.
De la data comunicarii deciziei de concediere , aveti la dispozitie 45 de zile pentru a o contesta in instanta .. daca nu au fost respectate prevederile art.63 alin.2 C.mun. , concedierea dvs este lovita de nulitate absoluta conform art.78 C.mun.
Concediere legala
viorictin
Care sunt etapele pentru concedierea unui salariat angajat pe durata determinata 3 luni,care s-a dovedit necorespunzator din punct de vedere profesional.Cum sa ... (vezi toată discuția)