avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Judecare in lipsa reclamantului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Judecare in lipsa reclamantului

Nu stiu daca intr-o cerere de chemare in judecata pentru pretentii in contecios administrativ se poate solicita si judecarea acesteia in lipsa reclamantului ,in conditiile in care acesta nu mai are de facut completari la cerere.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 00:13, 17 Septembrie 2008
Se poate solicita si dispune judecata in lipsa reclamantului , pentru motive intemeiate , si daca instantza considera intemeiata o asemenea cerere.
Multumesc pentru promptitudine ! Care credeti ca ar putea fi ecaste motive?
Spre ex , imposibilitatea de a se prezenta la un termen de judecata din cauza starii de sanatate precare ...
art. 242 alin. 2 Cod proc civ. arata ca judecata se face si in lipsa daca reclamantul sau paratul o cer. art. 28 din Legea nr. 554/2004, arata ca dispozitiile legii contenciosului administrativ se completeaza cu cele din procedura comuna, asadar sunt aplicabile prev. art. 242 alin. 2 Cod proc civ.
starea de sanatate precara si imposibilitatea de prezentare, Ioana, poate fi, in opinia mea, doar un motiv de amanare a judecarii cauzei insa judecarea in lipsa reclamantului este optiunea sa.
Nu cred ca este necesar sa se justifice o cerere de judecare in lipsa. In practica judiciara, nu am intalnit cazuri in care instanta sa ceara reclamantului sa motiveze cererea de judecare in lipsa.:)

Alte discuții în legătură

Suspendarea cauzei. irevocabila ? gyandy gyandy Buna ziua.La hotararea data de instanta de recurs,recurs formulat dupa fond,eu am facut contestatie in anulare.Am depus motivele si am achitat taxa de timbru ... (vezi toată discuția)
Chemare la proces cosmyn90 cosmyn90 Am fost chemat la un proces intentat de mine desi pe plangere am scris ca cer judecare in lipsa. Este nevoie sa fac o noua cerere de judecare in lipsa? sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua oana_bercu oana_bercu am si eu nevoie de ajutor. am avut un proces cu obiect pretentii civile, este vorba de un regres indreptat impotriva conducatorului auto vinovat. valoarea ... (vezi toată discuția)