Nu stiu daca intr-o cerere de chemare in judecata pentru pretentii in contecios administrativ se poate solicita si judecarea acesteia in lipsa reclamantului ,in conditiile in care acesta nu mai are de facut completari la cerere.
art. 242 alin. 2 Cod proc civ. arata ca judecata se face si in lipsa daca reclamantul sau paratul o cer. art. 28 din Legea nr. 554/2004, arata ca dispozitiile legii contenciosului administrativ se completeaza cu cele din procedura comuna, asadar sunt aplicabile prev. art. 242 alin. 2 Cod proc civ.
starea de sanatate precara si imposibilitatea de prezentare, Ioana, poate fi, in opinia mea, doar un motiv de amanare a judecarii cauzei insa judecarea in lipsa reclamantului este optiunea sa.
Nu cred ca este necesar sa se justifice o cerere de judecare in lipsa. In practica judiciara, nu am intalnit cazuri in care instanta sa ceara reclamantului sa motiveze cererea de judecare in lipsa.:)
Chemare la proces
cosmyn90
Am fost chemat la un proces intentat de mine desi pe plangere am scris ca cer judecare in lipsa. Este nevoie sa fac o noua cerere de judecare in lipsa? sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua
oana_bercu
am si eu nevoie de ajutor.
am avut un proces cu obiect pretentii civile, este vorba de un regres indreptat impotriva conducatorului auto vinovat.
valoarea ... (vezi toată discuția)