avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Chemare la proces
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Chemare la proces

Am fost chemat la un proces intentat de mine desi pe plangere am scris ca cer judecare in lipsa. Este nevoie sa fac o noua cerere de judecare in lipsa? sau acele scrisori sunt trimise in mod automat pentru fiecare dosar? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cosmyn90 , utilizator 12:07, 2 Noiembrie 2012
Citatia este trimisa "automat". Nu scrie cumva pe aceasta ca in caz de neprezentare a partilor, cauze se judeca si in lipsa?
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
Cabinet Individual de Avocat Georgescu Dan Mihai, Avocat
Din cate imi amintesc nu. Cand o sa ajung acasa o sa ma uit. Daca nu scrie inseamna ca trebuie sa ma prezint?
Dosarul se poate solutiona si fara sa fiti prezent, dar din ceea ce spuneti in mesaj, deduc ca dvs. ati promovat actiunea, adica aveti calitatea de reclamant. Asadar, aveti interes sa se solutioneze dosarul favorabil si nu oricum. Pentru aceasta, fie aveti acolo un avocat care sa va reprezinte, fie va prezentati personal, pentru a putea sa sustineti actiunea cum trebuie. Daca va limitati doar la o cerere in instanta si nu propuneti probe: inscrisuri, martori, expertiza, etc.( depinde de natura litigiului) , va fi dificil sa castigati procesul.
Da, este vorba despre o amenda de paracat pe interzis. Suma nu a fost deloc mare asa ca si daca il pierd nu ma deranjeza prea mult, ceea ce ma deranjat mai mult a fost atitudinea politisului care nici macar nu a avut bunul simt sa se prezinte(ma intrebat daca sunt din localitatea unde am luat amenda, eu avand numere de Bucuresti). Eu am trecut de semnul de oprire interzis doar cu 50cm(pana in dreptul rotii fata). Am invocat in plangere motivele de anulare a procesolui verbal,am gasit cateva puncte scrise ilizibil, incomplet etc... Acum vreau sa stiu daca mai trebuie sa depun inca o cerere de judecare in lipsa sau ajunge ca am scris la finalul plangeri "Conform prevederilor art. 242 Cod Procedura civila, subsemnatul . . . ., în calitate de reclamant în dosarul civil mai sus arătat, solicit judecarea prezentei cauze și în lipsa mea."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la termenul de judecatã adhada adhada Daca nu te prezinti in calitate de reclamant de 3 ori de cate ori citat se inchide dosarul automat sau trebuie sa faci cerere de renuntare judecata? (vezi toată discuția)
Cum fac un inscris pt.judecare in lipsa? termo termo buna seara va rog sa-mi spuneti cum fac un inscris pe care sa-l trimit la tribunal pt. ca o cauza sa se judece in lispa mea? cu cat timp inainte de termen ... (vezi toată discuția)
Neprezentare proces coco121 coco121 In luna iunie am fost inresgistrat cu radar fix langa turda cu 72.5 km/h, am primit amenda prin posta in luna noiembrie, am facut plangere la tribunalul Turda ... (vezi toată discuția)