avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentare la termenul de judecatã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentare la termenul de judecatã

Daca nu te prezinti in calitate de reclamant de 3 ori de cate ori citat se inchide dosarul automat sau trebuie sa faci cerere de renuntare judecata?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:11, 12 Martie 2014
Daca dvs sau cealalta parte cu care va judecati ati solicitat judecarea in lipsa a cauzei,nu are relevanta daca va prezentati sau nu la termene ,cauza se judeca si in lipsa dvs.
Nu există această să-i spun regulă ”dacă nu te prezinți de trei ori se închide automat dosarul”. Vreți să renunțați la judecată?
Da.
Puteți să renunțați la judecată fie prin cerere scrisă, cerere care nu se timbrează, fie verbal în ședință.
Am si eu o problema: bunicul meu a reclamat pe cineva intr-un proces. Problema este ca temporar s-a mutat intr-un alt oras si i-ar fi foarte greu sa ajunga la proces (are 80 de ani si are probleme de deplasare). La primul termen nu s-a prezentat. A primit citatie pentru al doilea si nu stie ce se intampla daca nu se prezinta nici acum. Ce este de facut? Este prea tarziu sa solicite judecarea in lipsa?

Alte discuții în legătură

Se poate judeca în lipsã un litigiu de muncã? dorudoru dorudoru Am o cunostiinta care in data de 17.12.2013 are primul termen de judecata Litigiu de munca pentru neacordarea drepturilor salariale. Atat faptul ca persoana in ... (vezi toată discuția)
Sistare pensie intretinere constan constan Buna ziua, Fostul sot cere sistarea pensiei de intretinere pe caz de boala ,pe care am obtinut-o in instanta . Avand in vedere ca starea de nevoie s-a ... (vezi toată discuția)
Proces cu cec bank150 ratmaria ratmaria buna ziua ,am deschis un proces impotriva CEC Bank 150 pentru 3 carnete CEC din anul 1990.Mi-a fost respinsa cererea deoarece 2 dintre carnete sunt pe numele ... (vezi toată discuția)