avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte, am refuzat raspunsul in scris in termenul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte, am refuzat raspunsul in scris in termenul legal, la ce sa ma astept ?

Buna ziua,

Sunt presedinte de bloc la o asociatie de proprietari. In urma cu 3 luni, un proprietar a solicitat in scris printr-o adresa trimisa prin posta cu confirmare de primire explicatii referitoare la suma restanta afisata in dreptul lui in lista de plata.

Deoarece suma prezentata la avizier nu era cea corecta, conatabila-casiera gresind calculele, cenzorul a verificat formal sau mai bine zis nu a verificat, am refuzat raspunsul in termenul legal de 7 zile sperand ca voi ajunge la o intelegere cu proprietarul.
Stiu. Am gresit, conform prevederilor legale.

Intre timp, s-a afisat lista cu luna urmatoare, contabila-casiera a gresit iar neluand in calcul o plata efectuata prin banca in termen ... iar proprietarul a reclamat a doua oara in scris, publicand la avizier dovada efectuarii platii si reclamand faptul ca nu a primit raspuns in termenul legal si ca a m-a reclamat la serviciul din cadrul primariei de sector.

Intrebari:

1. care poate fi incadrarea juridica a faptei mele in situatia in care proprietarul depune reclamatie in instanta ?

2. Se poate indrepta in instanta impotriva mea ca presedinte sau impotriva asociatiei ?

3. pot fi amendat si de catre primarie pentru ca nu am oferit raspuns in termenul legal ?

Intrebarea mea este adresata in primul rand avocatiilor, eventual cu experienta intr-o speta asemanatoare pt. ca ma intereseaza exact sa stiu unde se incadreaza fapta mea ca sa-mi pregatesc eventual apararea.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:27, 7 Octombrie 2011
Simpla recunoastere a faptului ca ati gresit, neraspunzand in termen, nu va absolva de raspundere,cu atat mai mult cu cat recunoasteti refuzul de a raspunde in scris petitionarului.Inainte de a fi interesat de sanctiunile de care sunteti pasibil,ar fi fost moral sa prezentati masurile intreprinse impotriva celor care au provocat nemultumirea locatarului si cum ati actionat pentru remedierea situatiei.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
in legea 230 sau in hg 1588/2007, daca le-ati fi citit, ati fi gasit spre final si sanctiunile care pot fi primite de conducerea asociatiei ... caci nu asociatia in sine nu a fost de vina ci dvs, ca reprezentant al comitetului executiv.
va recomand cu caldura sa cititi cu multa atentie cele doua acte normative din 2007, si mai ales cele referitoare la obligatiile pe care le aveti atit in calitate de presedinte al asociatiei, cit si in calitate de presedinte al comitetului executiv.

PS ... din punctul meu de vedere, pentru o astfel de abatere ar fi trebuit ca sa fiti sanctionat in primul rind de comitetul executiv (sau de adunarea generala) cu retinerea din salariu a unui anumit procent
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
ContSters62736, utilizator
Am citit legea si cunosc sanctiunile mentionate acolo ... dar oare se indrepta si in instanta civila impotriva mea sa ceara daune pt abuz in serviciu sau pt ca chipurile i-am afectat imaginea ?
Actiunea in instanta pentru abuz in serviciu si pretindere de daune este la latitudinea locatarului.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
@presedintebloc,
Dupa cate ne-ati povestit, raspunsurile la intrebarile dumnaevoastra, ca si intrebarile, ar trebui tratate in ordine inversa decat le-ati postat.
In primul rand puteti fi amendat de catre primarie pentru ca nu ati raspuns in termenul legal. Apoi, sau in acelasi timp puteti "beneficia" de un control serios din partea primariei, care se poate lasa cu amendarea administratorului, contabilului sau/si cenzorului.
Dar indreptand urgent lucrurile, corectand greselile imediat, poate scapati doar cu un avertisment atat dv cat si ceilalti responsabili iar vecinul dumneavoastra poate va iarta. Si-apoi, pregatiti conform legii o adunare generala si acolo va prezentati scuze pentru greseala si totodata demisia.

Daca, vecinul o sa va actioneze in instanta chiar si dupa aceste schimbari, reveniti si mai discutam.
Dar, poate ne lamuriti si pe noi si ne explicati, care a fost motivul dumneavoastra de nu ati raspuns acelui vecin? Am inteles din relatarea dv ca ati verificat imediat si-ati constatat ca listele sunt gresit intocmite si ca ati dispus corectarea lor. Se mai intampla si numai cine nu munceste nu greseste. Trebuia sa-i comunicati vecinului. De ce nu ati facut-o?

Alte discuții în legătură

Sume restante descoperite tarziu, ce implica pentru asociatie/presedinte ? presedintebloc presedintebloc Buna ziua, Va scriu in calitate de presedinte de bloc. In urma cu cateva luni contabila-casiera a descoperit pentru un proprietar care a facut 90% din ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de mandat pentru cenzor doina99 doina99 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce temei legal avem pentru rezilierea contractului d e mandat al cenzorului care face greseli grave in mod ... (vezi toată discuția)
Recalcularea penalizarilor criluc2001 criluc2001 As dori si eu cateva raspunsuri privind ASOCIATIA DE LOCATARI :1)Poate actiona in instanta locatarii care au restante ,pentru recuperarea restantelor ... (vezi toată discuția)