avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit/rate neachitat/e-consecinte, solutii?
Discuție deschisă în Executare silită

credit/rate neachitat/e-consecinte, solutii?

Buna. Mama prietenei mele a luat in 2008 un imprumut de la banca de 20000 lei si cam de prin 2010 mi-a zis ca na mai platit la banca rata, deoarece de numai aproximativ 4 luni si-a gasit de lucru. Si acum vine problema. Azi mi-a zis ca i-a venit la maicasa citatie cum ca are termen ca in 10 zile sa plateasca toti banii bancii. Daca nu are de unde sa-i dea ce poate sa ii faca banca? Ii ia apartament si ramane pe drumuri? Nu exista nici scapare?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:20, 5 Octombrie 2011
Depinde cu ce a garantat imprumutul.
Nu depinde deloc cu ce a garantat. Daca are bunuri acestea vor fi executate silit, adica vor fi vandute de catre executorul judecatoresc. Daca nu face un angajament de plata cu banca, va pierde apartamentul. daca este bun comun cu sotul, iar acesta nu a semnat, mai intai se va face partajul.
Zcuze, dar am uitat sa precizez ca parintii ei sunt despartit de vreo 4 ani.
mihaly89 a scris:

Zcuze, dar am uitat sa precizez ca parintii ei sunt despartit de vreo 4 ani.

Incercati sa fiti mai explicita atunci cand ne prezentati problema dvs.
Mama prietenei dvs. are, sau nu, bunuri proprii (imobile/mobile-salariu/pensie/alte surse de venit)?
Daca are bunuri proprii, acestea vor fi executate silit.

Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumutul de nevoie personale (fara gaj imobiliar) Gillbert Gillbert Buna ziua. As dori sa va prezint o speta reala cu gandul ca poate voi gasi raspunsurile la somneavoastra. In 2008 fratele meu a contractat un imprumut de nevoi ... (vezi toată discuția)
Credit bancar flavius26 flavius26 Buna ziua, Anul acesta am imprumutat o suma de bani de la un prieten de familie, iar pentru aceasta suma am pus casa (locuinta proprie) garantie la AEGRM ... (vezi toată discuția)
Executare loremona loremona Buna ziua, Am urmatoarea situatie: fratele meu a luat un credit in urma cu 3 ani pe o perioada de 5 ani si nu a platit nicio rata. In prezent este plecat din ... (vezi toată discuția)